OPERAŢIONALIZARE AMBULANŢĂ SMURD LA GARDA DE INTERVENŢIE RĂCARI

0 0

Începând cu 1 Decembrie 2019, de Ziua Naţională a României, una din cele 4 ambulanţe SMURD – tip B (4×4), primite de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost operaţionalizată la Garda de Intervenţie Răcari şi va acţiona, în raionul de intervenţie al subunităţii, pentru acordarea primului ajutor calificat. În aceste condiţii, timpul de răspuns la urgenţele medicale va fi mult mai scurt, fiind o zonă în care se produc multe evenimente rutiere, care presupun prezenţa cât mai rapidă a unui echipaj medical la faţa locului. Ambulanţa va fi încadrată cu subofiţeri pompieri, absolvenţi ai cursului de prim ajutor calificat şi va fi dotată, prin grija UPU – SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu medicamente şi materiale sanitare conform standardelor în vigoare. În acest an, SMURD-ul dâmboviţean a împlinit 10 ani de activitate.
Dacă la înfiinţare, pe 05 iunie 2009, ISU „Basarab I” Dâmboviţa avea în dotare două ambulanţe SMURD – tip B (la Detaşamentele de Pompieri Târgovişte şi Titu), în momentul de faţă dispune de 11 ambulanţe SMURD – tip B, operaţionale în toate subunităţile de intervenţie, cu care se acoperă cea mai mare parte a judeţului.
Acum 10 ani, tinereţea şi lipsa de experienţă în activitatea prespitalicească a subofiţerilor paramedici, care încadrau cele două ambulanţe SMURD, nu a fost un impediment în activitatea desfăşurată, acestea fiind compensate cu dorinţa de perfecţionare şi autodepăşire, cu dragostea faţă de oameni şi, mai ales, cu dorinţa de a le veni în ajutor atunci când au nevoie şi a le salva viaţa atunci când aceasta le este pusă în pericol.
În prezent, ambulanţele SMURD sunt încadrate cu paramedici, absolvenţi ai cursurilor de formare în acordarea primului ajutor medical calificat, adevăraţi profesionişti, care au căpătat experienţă în miile de intervenţii la care au participat. În cei 10 ani de activitate, SMURD Dâmboviţa a intervenit la 68.628 cazuri, acordând ajutor medical de urgenţă sau descarcerare la 68.531 persoane (63.298 adulţi şi 5.233 copii).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ATENŢIE LA JUCĂRIILE PE CARE LE CUMPĂRAŢI COPIILOR!

Perioada următoare aduce, odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, febra cumpărăturilor pentru cei mici. Venim cu o serie de recomandări pentru părinţi, bunici şi toţi cei care vor să cumpere jucării copiilor. Pentru ca cei mici să se bucure pe deplin de ele, ţineţi cont: Cumpăraţi doar din magazine sau […]