„Omagiu lui Ion Ghica” de zilele oraşului Răcari

0 0

Oraşul Răcari este în sărbătoare. Primăria şi Consiliul Local Răcari au organizat o nouă ediţie a Zilelor oraşului Răcari. Manifestările au debutat sâmbătă, 12 august, la Capela Ghica din satul Ghergani, cu evenimentul „Omagiu lui Ion Ghica”. în deschidere s-a ascultat imnul României. A avut loc o slujbă de pomenire. Nu au lipsit alocuţiunile din partea primarului Marius Caraveţeanu dar şi din partea invitaţilor.
Irina Macedonski reprezentanta familiei Gihica, a amintit faptul că în urmă cu 11 luni, tot la Ghergani, a avut loc un alt moment deosebit şi anume lansarea monografiei „Domeniul lui Ion Ghica de la Ghergani”, de Ruxanda Beldiman, istoric de artă care astăzi, nu mai este printre noi, iar în memoria domniei sale s – a ţinut un moment de reculegere.
Şi senatorul PSD Dâmboviţa, Titus Corlăţean a avut un mesaj legat de „Omagiu lui Ion Ghica”.
Prof. univ. dr. Silviu Miloiu a ţinut să puncteze câteva idei importante despre Ion Ghica
Despre Ion Ghica, a vorbit la Ghergani şi prof. Vlad Gheorghe Nistor, vicepreşedintele PNL.
Secretarul general al PNL Dâmboviţa a subliniat ideea că este foarte greu să vorbeşti despre personalitatea Ion Ghica
Nu a lipsit alocuţiunea profesorului Ion Livede.
Evenimentul „Omagiu lui Ion Ghica” a fost organizat într-un parteneriat cu Organizaţia PNL Argeş, drept pentru care prezent la Răcari a fost şi preşedintele Adrian Miuţescu .
Alocuţiunile au fost încheiate de către directorul Liceului „Ion Ghica ” Răcari, prof. Alexandru Mitru şi o elevă a liceului. Au fost depuse coroane de flori la, la Capela Ghica din satul Ghergani.
La finalul evenimentului a avut loc un schimb de păreri, de impresii. Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu a ţinut să sublinieze că va face tot posibilul să-l susţină pe edilul Marius Caraveţeanu dar şi pe urmaşii familiei Ghica pentru a putea pune în valoare domeniul Ghica din oraşul Răcari.
O nouă filă s-a scris în istoria oraşului Răcari prin organizarea acestui eveniment deosebit.
Răcărenii premiaţi pentru meritele lor de zilele oraşului
Zilele oraşului Răcari, aflate la cea de-a IX-a ediţie, sunt o modalitate de a arăta lumii că oraşul Răcari, o localitate aflată la jumătatea drumului dintre actuala capitală a României şi fosta capitală a Ţării Româneşti, este locul unde istoria, cultura, tradiţiile şi oamenii sunt la loc de cinste. La sala de festivităţi a Liceului „Ion Ghica ” Răcari, a avut loc şedinţa festivă a Consiliului Local Răcari.
Prezenţi la eveniment au fost: senatorul PSD, Titus Corlăţean, vicepreşedinţii CJ, Claudia Gilia şi Alin Manole, consilieri judeţeni ai PNL Dâmboviţa, comisar şef de poliţie Andreiana Romeo, şeful Poliţiei Răcari, jandarmi,pompieri, poliţişti locali, cadre didactice din unităţile de învăţământ din localitate, elevi precum şi cetăţeni obişnuiţi.
Edilul Marius Caraveţeanu a făcut o scurtă prezentare a investiţiilor oraşului Răcari dar în acelaşi timp, profitând de prezenţa conducerii de la judeţ nu a ezitat să semnaleze unele probleme cu care se confruntă datorită comunicării foarte slabe cu unele instituţii de la nivelul judeţului. Nu au lipsit gândurile bune de la invitaţi.
Senatorul PSD, Titus Corlăţean a dat asigurări că va susţine administraţia locală din Răcari, ori de câte ori este nevoie, asta rămâne de văzut.
Totodată, vicepreşedintele CJ, Claudia Gilia a promis susţinerea şi finanţarea proiectelor existente în asociere CJ şi CL Răcari pe infrastructură, dar şi a altor proiecte, mai mult, i-a dat asigurări edilului Marius Caraveţeanu că va analiza foarte serios problemele cu care se confruntă oraşul Răcari în relaţia cu Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa.
Secretarul general al PNL Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu a ţinut să transmită răcărenilor un gând bun dar totodată a subliniat ideea că în oraşul Răcari, lucrurile se schimbă de la o zi la alta.
Gânduri alese le-a transmis răcărenilor şi consilierul judeţean al PNL, Jean Popescu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL Dâmboviţa.
Recunoştinţă pentru răcărenii care fac cinste oraşului
În cadru festiv, a fost premiat omul anului, poliţistul local Vasile Nicolae Cătălin, cel care alături de alţi curajoşi salvator au scăpat de la moarte fetiţa căzută într-o fântână. De asemenea, au primit distincţii şi educatorul anului -Cristina Mihaela Ştefan de la Grădiniţa Ghimpaţi, învăţătorul anului-Maria Nicolae, profesorul anului-Vasile Mugurel Tănase, poliţistul anului-agent şef Simion Dorel Didi, jandarmul anului-plt.major Dumitru Gabriel, pompierul anului-plt.major Eugen Bucur, gospodăria care sa dezvoltat vizibil de la lună la lună- familia Ghiţă din satul Stăneşti şi nu în ultimul rând cei mai buni elevi de la clasa pregătitoare până la liceu, participanţi şi laureaţi ai diverselor activităţi şcolare şi concursuri. Elevilor, alături de premii, diplome, cadouri şi flori, le-a fost oferită şi o excursie la Curtea Domnească din Târgovişte.
Oraşul Răcari a oferit în premieră absolută titlul de cetăţean de onoare, pro-fesorlui Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedintele Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative
Un alt moment deosebit, a fost acordarea în premieră absolută a titlului de cetăţean de onoare unui locuitor al oraşului Răcari. Este vorba despre domnul profesor Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedintele Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, şi care a primit anul trecut distincţia de cetăţean european, o distincţie care se acordă în fiecare an de către Parlamentul European unor personalităţi din ţările membre. Respectând tradiţia, sărbătoarea oraşului va continua şi duminică, 13 august, cu activităţi sportive, ciclism, desene pe asfalt, handbal, fotbal şi, nu în ultimul rând, o competiţie de şah.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Patru creşe modernizate prin PNDL II

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat semnarea a patru contracte de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea a tot atâtea creşe din oraş. Fondurile vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale, în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, în cadrul căruia municipalitatea a obţinut finanţare pentru […]