OLIMPIADĂ „SIMPLIFICATĂ”

Mihai ROŞOIU

Guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike, a declarat, joi, că este posibil să fie necesară organizarea unor Jocuri Olimpice „simplificate” anul viitor, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, şi că organizatorii discută deja posibile schimbări, relatează Reuters.
Afirmaţia lui Koike vine după ce jurnalul Yomiuri a scris despre unele opţiuni la care se gândesc organizatorii, cum ar fi testări obligatorii pentru coronavirus şi un număr redus de spectatori.
Oficialul CIO John Coates a afirmat că organizatorii trebuie să facă planuri pentru o Olimpiadă „foarte diferită” în cazul în care nu sunt semne de eradicare a Covid-19.
„Organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice implică înţelegere din partea locuitorilor din Tokyo şi a poporului japonez. De acceea, trebuie să raţionalizăm ce trebuie raţionalizat şi să simplificăm ce trebuie simplificat”, a declarat Koike.
Cotidianul Yomiuri, care a citat surse guvernamentale şi din comitetul de organizare, a notat că teste obligatorii pentru toţi spectatorii şi limitarea deplasărilor în satul sportivilor se numără printre

opţiunile pe care Japonia le va discuta cu CIO.
În martie, CIO şi guvernul japonez au luat decizia fără precedent de amânare a Jocurilor Olimpice din acest an. O nouă amânare, după 2021, a fost exclusă.
Covid-19 a cauzat moartea a 388.354 de oameni din întreaga lume şi a infectat 6,59 milioane de persoane. Japonia a înregistrat aproape 17.000 de cazuri de contaminare şi 900 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

RUSALIILE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Numeroşi târgovişteni au venit la în faţa Catedralei din Târgovişte, duminică, 7 iunie 2020, pentru a lua parte la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de către Părintele Vicar Eparhial, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.Înaltul Ierarh […]