Oficialii Ministerului Economiei au făcut o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa

0 0

Joi, 12 iulie 2018, Ion Radu, secretar de stat în Ministerul Economiei, însoţit de doi reprezentanţi din cadrul instituţiei, a făcut o vizită oficială în judeţul Dâmboviţa. Scopul vizitei a fost stric legat de identificare unor soluţii pentru problemele prezentate de autorităţile locale şi judeţene. Oficialii de la centru au vizitat prima dată Uzina Mecanică Dragomireşti. Următoarea oprire a fost în comuna dâm-boviţeană Şotânga unde primarul Constantin Stroe, viceprimarul Tănase Marian şi primarul comunei Doiceşti, Ismail Mircea, i-au primit pe oficialii de la centru însoţiţi de prefectul judeţului Antonel Jîjîie, preşedintele Cj Daniel Comănescu şi doi parlamentari ai PSD Dâmboviţa. Vizita a început pe DC 140, recent asfaltat, ce leagă satul Teiş de cartierul Priseaca din municipiul Târgovişte. Este vorba de o investiţie pe PNDL 1.
La invitaţia autorităţilor locale din Şotânga, oficialii de la Ministerul Economiei au vizitat şi clădirile ce fac parte din patrimoniul fostei unităţi miniere, care se află deja într-un stadiu avansat de degradare.
Vorbim de Clubul Minier, care este într-o stare avansată de degradare, însă aparţine lichidatorului Societăţii Naţionale a Cărbunelui şi Carbonifera Ploieşti. Lichidatorul, cel stabilit de instanţă să se ocupe de conservarea şi protejarea acestor bunuri, nu-şi face treaba. Lichidatorul, cel stabilit de instanţă se ocupe de conservarea şi protejarea acestor bunuri iar autorităţile din Şotânga, îşi doresc să preîntâmpine o eventuală degradare sau chiar dispariţie a bunurilor, aşa cum s-a mai întâmplat prin alte părţi ale ţării. Edilul Constantin Stroe le-a explicat foarte cla oficialilor de la Ministerul Economiei că îşi doresc o soluţie legală pentru transferarea clădirilor în domeniul public al comunei Şotânga, pentru a le găsi o utilitate viitoare în beneficiul comunităţii locale. Spre exemplu, Clubul Minier poate fi transformat într-un Centru Cultural modern, pentru că asta a fost menirea lui iniţială. În perioada lui de glorie era chiar o clădire de interes judeţean.
De asemenea, există un spital minier şi birourile fostei exploatări miniere care pot fi transformate fie în locuinţe sociale pentru persoane cu dizabilităţi, fie într-un centru pentru persoane vârstnice. Există finanţări pe fonduri europene prin care ele pot fi integrate în circuitul economic.
După vizita de la Şotânga, oficialii de la Ministerul Economiei au mers la Uzina Mecanică Mija, Parcul Industrial şi Centrul de Afaceri de la Mija, SC Automecanica Moreni şi Parcul Industrial Moreni.
A avut loc şi o scurte întrevedere la CJ Dâmboviţa, unde reprezentanţilor Ministerului Economiei le-au fost prezentate principalele problematici cu care se confruntă judeţul Dâmboviţa în ceea ce priveşte, în principal, industria de apărare, dar şi alte chestiuni specifice competenţei ministerului în cauză. Au participat preşedintele Daniel Comănescu, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, senatorul Adrian Ţuţuianu -vicepreşedinte al Senatului României, prefectul judeţului Dâmboviţa – Antonel Jîjîie, parlamentarii Oana Vlăducă, Claudia Gilia şi Corneliu Ştefan, dar şi de primarul municipiului Moreni, Dinu Constantin.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rezultate nesatisfăcătoare la Evaluarea Naţională

Dacă la Bacalaureat situaţia s-a prezentat mai bine, rezultatele la Evaluarea Naţională sunt considerate nesatisfăcătoare de conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa. Procentul mediilor peste 5 a fost de 66,08%, inferior celui de anul trecut (75%), una dintre cauze fiind nivelul mai ridicat de dificultate al subiectelor la Matematică. În sprijinul aceste […]