Oficialii din Dâmboviţa au votat pentru Referendum, la primele ore ale dimineţii de sâmbătă

0 0

Dâmboviţeni au fost aşteptaţi la vot. Cele 432 de secţii de votare de la nivelul judeţului Dâmboviţa s-au deschis sâmbătă, la ora 07.00.
428.940 de dâmboviţeni au fost aşteptaţi la urne, la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei. Cetăţenii sunt chemaţi să răspună cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Întrebarea se referă la redefinirea familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.
La primele ore ale dimineţii de sâmbătă, vicepreşedintele Senatului, senatorul Adrian Ţuţuianu a mers să voteze la Secţia de votare nr. 38 de la Liceul Nr.2 „Voievodul Mircea” din Târgovişte.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, însoţit de pc. pr. Vicar Eparhial, lonuţ Ghibanu şi un alt preot din cadrul Arhiepiscopiei Târgovişte, a ajuns în jurul orei 11:15, la secţia de vot nr. 1 din Târgovişte, la Casa Corpului Didactic pentru aşi exercita votul. ÎPS NIFON a îndeplint procedura, a venit, a prezentat actul de identitate, a intrat în cabina de vot, după care a depus buletinul în urnă.
Vicepreşedintele CJ, Luciana Cristea şi Marin Manda, primarul comunei Cobia, au votat pentru o Românie normală, pentru credinţă şi tot ceea ce înseamnă viitor!
Deputatul Claudia Gilia: „Mi-am exercitat dreptul constituţional, şi atât pentru mine cât şi pentru orice cetăţean, este o datorie de suflet să participăm la acest Referendum”. Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, a votat la secţia nr. 53 din Târgovişte. La ieşirea din secţie a declarat: „Am votat pentru o Românie a valorilor creştine”.
Numărul total de dâm-boviţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 428.940, care au putut vota la referendum în 432 de secţii organizate în judeţul Dâmboviţa. Au putut vota inclusiv dâmboviţenii care au împlinit 18 ani până la data de 7 octombrie 2018.
Referendumul prevede modificarea aspectelor privitoare la familie, în Constituţia României. Astfel, se va modifica aspectul privitor la căsătorie, care în acest moment este comuniunea „între soţi”, iar dacă referendumul va fi validat, ar putea fi stipulat clar ca fiind posibilă doar „între un bărbat şi o femeie”.
Sâmbătă 6 octombrie şi duminică 7 octombrie, secţiile de votare au fost deschise între orele 7.00 şi
21.00.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prezenţa la urne, în cadrul referendumului privind definirea familiei, după prima zi de vot a fost de 5,72% la nivel naţional La nivelul judeţului Dâmboviţa, prezenţa a fost de 8,64%

După prima zi de vot prezenţa la urne a fost de 5,72%. Un număr de 1.046.583 alegători sau prezentat la vot în cursul zilei de sâmbătă, dintre aceştia 887.772 au votat pe listele permanente, 133.733 pe cele suplimentare şi 25.078 au solicitat urna mobilă. La nivelul întregi ţări, cea mai […]