Oficial, se renunță la vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca

0 0

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva sArS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că a propus Ministerului Sănătății renunțarea la vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul ședinței CNCAV, iar motivul principal este lipsa de interes din partea populației pentru aceste doze. Gheorghiță a precizat că propunerea privind renunțarea la vaccinul AstraZeneca a fost trimisă Ministerului Sănătății.
„În cadrul ședinței CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ținând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel național”.
Șeful CNCAV a explicat, de asemenea, că solicitarea se bazează și pe problemele privind managementul vaccinului.
„Am ținut cont și de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze și procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Și atunci, din punct de vedere al costului, eficienței și al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătății”, a anunțat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, marți, în cadrul unei conferințe de presă.
În prezent, la nivel național nu există doze disponibile de vaccin produs de compania AstraZeneca, pentru că ultimul lot a expirat. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, țara noastră urmează să primească o tranșă cu care să se finalizeze schema de vaccinare a celor care au făcut o primă doză cu AstraZeneca.
„Rapelul la această doză 2 este recomandat la 8 săptămâni, însă, există un interval acceptat până la 12 săptămâni în care se poate efectua doza a doua fără să fie compromisă eficiența și eficacitatea”, a precizat Valeriu Gheorghiță.
852.031 de doze de vaccin AstraZeneca au fost folosite de la începutul campaniei de vaccinare din România.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ceață și poleiul, inamici în trafic

Temperaturile au scăzut simțitor în ultimele 24 de ore, nu este exclus să apara ceața și poleiul, în aceste condiții, polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.-În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers […]