OFICIAL: Numărul de elevi dintr-o clasă de liceu se va reduce

Ministrul Educaţiei a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învăţământul liceal cu frecvenţă – zi, se va reduce:

  • de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă; de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.
  • Joi, 21 ianuarie 2021 a fost transmis la Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică ordinul de ministru nr. 5.599/2020.
  • Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.
  • Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educaţiei, proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat.
  • Această măsură se constituie într-un pas concret în direcţia României Educate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul" este gata să-şi redeschidă porţile

Municipalitatea finalizează în aceste zile primul dintre marile proiecte de dezvoltare a infrastructurii de educaţie, finanţate din fonduri europene alocate în exerciţiul financiar 2014-2020:„Am făcut o vizită la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, unitate de învăţământ care, începând cu data de 08.02.2021, va primi elevii în haine noi!Proiectul implementat aici, cu […]