OBSERVATOR FRF DIN DÂMBOVIȚA ȘI MEMBRU ÎN COMISII AJF, SUSPENDAT PENTRU TENTATIVĂ DE MITUIRE A UNOR ARBITRI

Date:

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal a suspendat pentru o perioadă de 10 luni și a amendat cu 100.000 lei un observator federal care, la un meci din Liga 3, ar fi încercat să intermedieze o posibilă mită pentru arbitrii respectivului joc.

Sesizarea a fost făcută de către unul dintre cavalerii fluierului, care s-a adresat Departamentul de Integritate al FRF, scrie, în exclusivitate, liga2.prosport.ro. Culmea funcției, Vasile Dan, cel care a fost sancționat, este membru chiar în Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița!

Liga2.ro a aflat povestea incredibilă care a dus la sancțiunea lui Vasile Dan, observatorul federal. Decizia vine în urma sesizării Departamentului de Integritate de către arbitrului partidei disputată în toamna anului trecut, dintre CSO Plopeni și Dunărea Giurgiu.

Meciul dintre clasatele în acel moment pe locurile 5 și 7 în Seria 4, ambele cu câte 9 puncte acumulate, a contat pentru etapa a 8-a a sezonului regular de Liga 3 și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, la Plopeni. Oaspeții au egalat în minutul 90+5.

Partida desfășurată pe stadionul ”Gheorghe Şilaev” din Plopeni (Prahova) a fost arbitrată de centralul Stănică Theodor Oancea (Bucureşti) și de asistenții Viorel Pânzaru (Braşov) și Ciprian Bratoi (Turnu Măgurele). Observatorul arbitrilor a fost Constantin Cantemir (Făgăraş), iar observatorul de joc a fost Vasile Dan (Pucioasa – Dâmboviţa).

La finalul acelui joc, la postarea clubului din Giurgiu în care se anunța rezultatul final, 1-1 după ce s-a reușit egalarea în minutul 90+5, iată ce comentariu lăsa Gabi Vlad despre arbitrajul brigăzii conduse de Stănică Oancea:

”Așa hal de arbitraj rar întâlnit. Au ținut cu voi din minutul 5, de când cei de la Plopeni au rămas în 10.
Dacă ați fi fost la meci, mi-ați fi dat dreptate. Fiecare este liber la spună ceea ce a văzut. Penalty refuzat, arbitrului de tușă a vrut să ridice fanionul, iar centralul a zis că nu e, dar s-a auzit din tribună. Cartonașul rosu a fost dat la o lovitură care nu a existat în duelul aerian. Despre ce vorbim când avem parte de un jalnic arbitraj, a fluierat numai de partea oaspeților. Dacă erați buni, astăzi nu plecați de la Plopeni cu un punct.”, titrează liga2.prosport.ro.

Atunci, cavalerul fluierului ar fi anunțat Departamentul de Integritate al FRF despre faptul că observatorul de joc i-a transmis un mesaj din partea reprezentanților uneia dintre formații. Ar fi vorba de o tentativă de mită. 1.000 de euro dacă ”iese bine”.

Conform unor surse Liga2.ro, în momentul în care a fost întrebat despre mesajul transmis centralului care a oficiat partida în cauză, Vasile Dan s-a disculpat și a declarat că i-ar fi simțit pe arbitri stresați, tensionați și a făcut o glumă prin care ar fi vrut să-i mai liniștească înaintea partidei.

Conform Regulamentului Disciplinar în baza căruia a fost judecat și sancționat observatorul FRF, Vasile Dan a încălcat următoarele paragrafe:

1. Persoanele, care se află sub incidența reglementărilor FRF, trebuie să se abțină de la orice tip de comportament care atentează sau este susceptibil să atenteze la integritatea meciurilor și a competițiilor organizate de FRF, precum și să colaboreze în totalitate și în permanență cu FRF, ca parte integrantă a luptei sale împotriva acestui tip de acţiuni.

2. Reprezintă încălcări ale acestei reguli, în mod special:

a. a acționa de o manieră menită a influența derularea și/sau a rezultatului unui meci sau a unei competiții, printr-un comportament contrar stipulațiilor statutare ale FRF, în vederea obținerii unui avantaj pentru sine însuși sau pentru un terț.
d. a nu informa imediat FRF/LPF/AJF dacă a fost contactat în vederea participării la acte ce vizează influențarea derulării și/sau a rezultatului unui meci sau ale unei competiții.
e. a nu denunța imediat FRF comportamentele ce intră sub incidența dispozițiilor prezentului articol, dacă are cunoștiință despre acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...