Obligativitatea triajului epidemiologie la intrarea într-o ineintă

Ministerul Sănătăţii precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor.
Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală

atât personalului propriu, cât şi celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori.
De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis.
Menţionăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul non-contact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.
Mai mult, în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 25 minute de repaus.
În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Continuă lucrările de amenajare a noului parc din zona UM Gară

Pe o suprafaţă de 16.481 mp, situată în vecinătatea viitorului mall se construieşte un parc public de agrement. Este o investiţie care, în afara amenajării unei suprafeţe de peste 14.000 mp. ca şi spaţiu verde, presupune şi construirea unei piaţete şi a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, […]