O zi liberă pentru salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului la recensământul din 2021

Ordonanţa de Urgenţă nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul interne-tului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.
Dovada autorecenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.
Astfel, angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.
Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.
În perioada iulie-noiembrie 2021 se desfăşoară, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor. Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea online pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.
În perioada august-septembrie 2021 se realizează colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri -autorecenzarea online.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TeenFest - mini festival în aer liber pentru adolescenţi

A mai rămas puţin timp până la TeenFest, primul mini festival în aer liber pentru adolescenţii din Târgovişte!Evenimentul în premieră este organizat sâmbătă, 12 iunie 2021, de la 10:00 la 14:00, la Curtea Domnească din Târgovişte de platforma online de dezvoltare personală www.madezvolt.ro.Adolescenţii vor avea parte de 4 ore de […]