O zi în penitenciar… departe de tehnologie

Date:

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Penitenciarul Găești, au organizat o activitate interactivă intitulată “O zi în penitenciar …departe de tehnologie…”, dedicată tinerilor pentru prevenirea consumului de substanțe interzise.

Astfel, un grup de studenți de la Facultatea de Drept și Științe Administrative Valahia au experimentat ce înseamnă sa ai o viață privată de libertate pentru o zi. 

Pentru ca experiența să fie cât mai realistă pentru tineri, înainte de a ajunge la penitenciar, a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Pregătire Profesională, o simulare a ceea ce reprezintă depistarea unor persoane care achiziționau substanțe interzise, filajul acestora, identificarea, imobilizarea și conducerea la Penitenciarul Găești. 

Ulterior, după exercițiu, polițiștii au discutat cu tinerii și au dezbătut teme privind traficul și consumul de droguri, precum și efectele nocive ale acestor substanțe. 

Pentru a conștientiza cu adevărat cât costă o alegere greșită, mai multe persoane private de libertate au discutat cu studenții despre experiența lor de viață, încurajându-i să fie corecți și să evite anturajele nepotrivite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...