O nouă fraudă care  folosește identitatea BCR

Date:

Atacatorii online continuă să utilizeze tehnica de impersonare a unor instituții și companii legitime din România cu scopul de a desfășura campanii de phishing.

 Vă aducem la cunoștință o nouă fraudă care se folosește de identitatea BCR.

Utilizatorii vizați primesc mesaje ce pare a fi de la BCR, sub pretextul debitării unei plăți către o firmă de livrări. SMS-urile invocă plăți cu sume mari și redirecționează posibilele victime către un așa-zis ‘suport-tehnic’. În exemplul de azi, este important de menționat că persoana ce a primit acest SMS nu are cont la banca respectivă, ceea ce indică faptul că mesajul este o tentativă de phishing sau o înșelătorie. 

  Apelând numărul furnizat în mesaj, intrăm în contact cu un așa-zis angajat al companiei care ne va cere datele personale sub pretextul de a ne ajuta să rezolvăm problema.

Echipa DNSC vă sfătuiește să fiți foarte precauți și să nu oferiți informații personale sau financiare dacă primiți astfel de mesaje.

 Recomandări generale de securitate:

 Niciodată nu vi se va cere să furnizați prin email sau link-uri date sensibile (date personale, de autentificare sau bancare).

Verificați autenticitatea mesajelor sau email-urilor de la o companie sau instituție printr-un canal de comunicare separat, mai ales dacă vi se solicită date sensibile.

 Raportați astfel de mesaje/email-uri către organizația implicată pentru a atrage atenția asupra fraudei.

Dacă ați furnizat date sensibile, contactați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) și notificați DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro).

 Contribuiți la răspândirea acestor avertizări pentru a reduce șansele de succes ale tentativelor de fraudă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...