O nouă ediţie a Proiectului de prevenire a delincvenţei juvenile „Dincolo de aparenţe”

Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile „Dincolo de aparenţe”, ajuns la ediţia a X-a, este desfăşurat în partene-riat cu Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de Femei Ploieşti-Târgşorul Nou, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Facultatea de Drept, Arhiepiscopia Târgoviştei şi Crucea Roşie-Filiala Dâmboviţa.
Structura de prevenire a criminalităţii a organizat o întâlnire cu elevii de la Liceul „Voievodul Mircea” şi Şcoala Gimnazială Vasile Cârlova din Târgovişte, în cadrul Campaniei de prevenire a consumului şi traficului de droguri #SUPRADOZăDESIGURANJă, campanie circumscrisă proiectului „Dincolo de aparenţe”.
În cadrul sesiunilor informativ-preventive, poliţiştii le-au prezentat beneficiarilor ce sunt drogurile şi care sunt riscurile la care se expun.
De asemenea, două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate au împărtăşit elevilor experienţa lor de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.
Un medic, reprezentant de la Crucea Roşie-Filiala Dâmboviţa, a explicat tinerilor efectele imediate şi pe termen lung ale consumului de droguri.
Totodată, pentru alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, elevii au primit sfaturi din partea celor doi invitaţi, sportivi de performanţă, Anca Stoenescu şi Dragoş Pătru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reguli de comportare şi măsuri de protecţie în cazul producerii de calamităţi naturale

Având în vedere că majoritatea dezastrelor nu pot fi evitate, iar pentru reducerea pierderilor de vieţi omeneşti şi limitarea pagubelor materiale este bine ca populaţia să fie bine informată şi să cunoască cum trebuie să reacţioneze în astfel de situaţii, ISU „Basarab I” Dâmbo-viţa reaminteşte cetăţenilor următoarele: ÎN CAZ DE […]