O clipă de neatenţie îi putea costa viaţa

0 0

Din primele cercetări a rezultat faptul că pe DN 72, la ieşirea din localitatea Dărmăneşti, un şofer de 74 ani, în timp ce conducea auto marca Logan, a avut alte preocupări în timpul conducerii şi s-a răsturnat cu autoturismul în afara părţii carosabile.
În autoturism se mai afla o femeie de 68 ani. Din fericire, nu au rezultat victime omeneşti. La faţa locului au ajuns poliţia şi pompierii.
Sfatul de drum bun se referă la atenţia la volan, sau mai bine spus neatenţia la volan, căci ea este sursa multora dintre tragediile de pe şosele.
Ce înseamnă a fi atent la volan? În câteva cuvinte înseamnă a vedea şi a analiza informaţiile din jur, pentru a putea anticipa o situaţie neprevăzută şi pentru a putea evita pericolele ce pot aparea în trafic.
Neatenţia la volan este efectul uneia sau a mai multor cauze: oboseală, telefonul mobil, stresul, discuţiile cu ceilalţi pasageri, mâncatul, băutul sau fumatul la volan, şi nu în ultimul rând atenţia pe care o aloci problemelor cotidiene. Toate acestea distrag atenţia şoferului de la condus preţ de câteva momente, iar acele momente de neatenţie pot genera condiţii de accident, deoarece reacţiile noastre sunt întârziate în momentul apariţiei situaţiilor potenţial periculoase.
Aşa încât să ţineţi minte că oricât de buni şoferi am crede că suntem, neatenţia la volan ne face pe toţi la fel de vulnerabili în cursa pentru viaţă!
Să aveţi drum bun şi mare atenţie la … neatenţie!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În mai puţin de opt ore, 27 permise de conducere reţinute şi cinci certificate de înmatriculare, retrase

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o razie pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.De asemenea, poliţiştii au avut în atenţie şi verificarea modului în care se respectă măsurile de protecţie impuse în contextul epidemiologic actual, conform Lagii nr. 55/2020, […]