O chestiune de timp, până când Valul 4 COVID-19 loveşte

0 0

Este o chestiune de timp, de câteva săptămâni, o lună, două, până când şi celelalte state, inclusiv România, se vor confrunta cu VALUL 4 COVID-19, din cauza variantei indiene – Delta. Era aceeaşi situaţie foarte roz ca în România, şi în Marea Britanie, însă în ultimele săptămâni, numărul de îmbolnăviri în rândul britanicilor a ajuns să se dubleze la fiecare 9 zile. Periculoasa variantă indiană e prezentă acum în 90% din cazurile noi. Tot mai mulţi bolnavi au nevoie de spitalizare. „Nu aş vrea să sperii pe nimeni, dar realitatea este că varianta asta este prezentă, deja, cunoscută, în 62 de ţări cel puţin, probabil în mai multe, inclusiv în România şi în alte state ale Uniunii Europene, şi este inevitabil că şi acolo incidenţa, frecvenţa ei relativă o să crească. Deci e bine să ne uităm la ce se întâmplă în Marea Britanie, fiindcă o să ne confruntăm cu aceleaşi probleme în curând, cu toţii”, a subliniat cercetătorul român de la Universitatea Cambridge, Octavian Voiculescu.
Proiecţiile ştiinţifice arată că această variantă este cu cel puţin o jumătate mai contagioasă decât varianta britanică, care la rândul său era cu o dată şi jumătate mai contagioasă decât variantele clasice, cu care ne-am confruntat anul trecut.
„Pe scurt, varianta asta care va veni şi la noi în proporţie însemnată – e doar o chestiune de timp, de câteva săptămâni, o lună, două – este de două ori mai contagioasă decât variantele cu care ne-am confruntat până acum”, a precizat Octavian Voiculescu pentru TVR1.
Nu au fost destule importuri – este explicaţia cercetătorului pentru faptul că în alte state încă nu se constată o creştere alarmantă a cazurilor generate de varianta Delta. „Era aceeaşi situaţie foarte roz şi aici”, a subliniat cercetătorul, răspunzând unei întrebări legate de scăderea numărului îmbolnăvirilor din România.
Apoi a venit un val imens de infectări.
Vestea bună este că eficienţa tuturor vaccinurilor este foarte bună în faţa noii variante.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COOPERARE între DIICOT Dâmboviţa, poliţiştii SCCO Dâmboviţa şi autorităţile din IRLANDA DE NORD pentru destructurarea unui grup infracţional

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Ploieşti şi Buzău, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, […]