Published On: mar, aug. 27th, 2019

Numărul dosarelor depuse pentru bursele MRP destinate etnicilor români din Ucraina a ajuns la peste 3.400

nichiduta.ro

Extinderea programului de burse oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni copiilor etnici români din Ucraina îşi arată deja rezultatele. Au fost depuse peste 3.400 de dosare de bursă, iar numărul acestora va continua să crească până la începutul lunii septembrie. O delegaţie a MRP a colectat documentele în cadrul unor deplasări efectuate la Cernăuţi, Solotvino, Izmail şi Odesa, cu sprijinul oficiilor consulare ale României în Ucraina şi al mediului asociativ.
Până la acest moment au fost înregistrate 1.753 de dosare pentru clasa I şi 1.666 de dosare pentru clasa a Il-a. Prin comparaţie, MRP a acordat anul trecut un număr de 1.655 de burse. Prin extinderea programului, vor beneficia de sprijin financiar atât elevii înscrişi în clasa I, cât şi cei înscrişi în clasa a ll-a. Cuantumul unei burse este de 1.000 de lei.
De programul de burse iniţiat de MRP beneficiază elevii etnici români cu domiciliul în Ucraina, care studiază în şcolile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă, din sistemul de învăţământ preuniversitar din Ucraina, înscrişi în anul şcolar 2018-2019.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro