Numărul accidentelor rutiere grave, în scădere pe drumurile din Dâmboviţa

0 0

In prima lună a anului 2018, pe drumurile din judeţul Dâmboviţa, s-au înregistrat trei accidente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane, rănirea gravă a altor trei şi vătămarea corporală a şapte persoane.
De asemenea, s-au produs 40 de accidente de circulaţie uşoare, în urma cărora 51 de persoane au suferit vătămări corporale uşoare. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, evenimentele rutiere grave scad cu 33%, iar numărul persoanelor decedate cu 50%. Principalele patru cauze generatoare de accidente de circulaţie sunt nere-spectarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere, viteza, abaterile comise de pietoni şi pătrunderea pe sensul opus de mers. Încălcarea regulilor privind acordarea priorităţii de trecere a determinat producerea a 16 accidente de circulaţie uşoare, iar viteza excesivă şi neregulamentară, şase accidente rutiere, dintre care trei au fost grave.
Pe fondul indisciplinei pietonale sau înregistrat patru accidente rutiere uşoare, iar ca urmare a pătrunderii pe sensul opus de mers trei evenimente rutiere uşoare.
Sfaturi utile pentru deplasări în siguranţă
Înainte de a pleca la drum, intere-saţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi.
Adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum şi trafic!
Fiţi politicoşi, respectaţi-vă partenerii de drum!
Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales pe timp nefavorabil.
Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Noaptea, temperaturile sunt, în cea mai mare parte a ţării, negative şi poate apărea poleiul.
Nu uitaţi să vă echipaţi autoturismul cu anvelope de iarnă, dacă circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Cei care nu respectă această prevedere legală şi pun în pericol intergri-tatea lor şi a celorlalţi cetăţeni sunt sancţionaţi contravenţional. Totodată, în astfel de situaţii sunt retrase şi certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PREVENIREA, PRIMUL PAS PENTRU SIGURANŢA TA!

Hoţii nu stau niciodată degeaba. Tot timpul caută noi metode pentru a fura şi pentru a te înşela pe tine. Hoţii ar face orice altceva în afară de a-şi câştiga existenţa în mod corect. Poate acesta e şi motivul pentru care au foarte mult timp la dispoziţie, în care nu […]