NU TE LASA SEDUS DE NIMIC

0 0

Preot StefanescuOameni buni! V-aş întreba: Cât aţi mai crescut de când aţi fost ultima dată la biserică? Câtă dragoste aţi mai dăruit, câtă rugăciune aţi mai făcut, câtă bucurie aţi făcut celor din jur, dar mai ales celor care vă urăsc pe voi? Vă recomand Psalmul 118 care zice: „Fericiţi cei care păzesc poruncile Lui şi-L caută cu toată inima
lor. Că n-au umblat în căile Lui cei care lucrează fărădelegea…”.
Un cuvânt al Sf. Ambrozie referitor la acest psalm spune că: a umbla în legea lui Dumnezeu înseamnă să fii ostaş al Domnului – „A sta în Legea lui Dumnezeu – spune el – înseamnă a sta sub comanda unui general”.
La un moment dat, zice: „Niciun soldat nu poate să fie un adevărat ostaş al Generalului (al Domnului), dacă nu stă cu El; dacă i se pare lui că-s mai dulci merele de pe marginea drumului, că-i mai bună apa din fântâna de la marginea drumului; dacă i se pare lui că, luând-o pe scurtătură şi ajungând înaintea celorlalţi, va fi mai demn de laudă decât ceilalţi soldaţi”.
De ce poate fi grav când un soldat face aşa? Pentru că s-ar putea ca merele să fie găunoase şi să rămână singur lângă măr şi mai repede îl va prinde duşmanul; s-ar putea ca apa din fântâna ispititoare de pe margine să fie dătătoare de moarte; şi grăbindu-se să ajungă, pe scurtătură, înaintea celorlalţi, s-ar putea să fie prins şi dat morţii.
A sta în unitate cu Dumnezeu înseamnă să nu te laşi sedus de nimic de la marginea drumului şi să nu ieşi din ordinele Generalului (Dumnezeu). Doar cu El ai şi hrană la vreme, şi loc de odihnă, şi n-o sa mori însetat. Priviţi la „fraţii” fratelui fiului risipitor, la „cuminţii” zilelor noastre, la cei care nu sunt nici calzi, nici reci, nici fricoşi, nici curajoşi; la aceia care sunt supăraţi că Tatăl Ceresc, pentru orice desfrânată întoarsă la Dumnezeu, pentru orice beţiv întors la Dumnezeu… se bucura şi junghie „viţelul cel gras”. Aceştia îl judecă pe Tatăl Ceresc, că pentru fiecare dintre noi, întorşi la Dumnezeu, El face o sărbătoare a bucuriei.
Aceştia bârfesc pe la
colţuri.
Ori bârfa nu are ce căuta între noi, pentru că cei care bârfesc nu mai aud ordinele Generalului; când pun mai mare fală pe numele lor decât pe pregătirea lor, riscă să ajungă „morminte văruite”, „oameni de tinichea”, care nu sunt de nici un folos ţării şi Bisericii.
N-ar trebui să punem mare preţ pe „fală” înaintea oamenilor, ci pe „pregătirea noastră” interioară şi pe întoarcerea la Dumnezeu a fraţilor noştri cărora le-a plăcut mai mult „lângă drum” sau ” departe de Casa Părintească” decât pe „calea cea bună” sau în „Casa Tatălui”.
Pentru cel care înţelege mesajul psalmului 118, ştie clar că în lucrarea lui Dumnezeu nu încape nici afacere, nici bârfă, nici mârşăvie, nici trădare, nici dezertare, nici mere pădureţe, nici apă otrăvită, nici scurtătură, ci numai Legea lui Dumnezeu.
De fiecare dată când staţi în genunchi, când vă rugaţi, puneţi o lacrimă şi un cuvânt de rugăciune pentru întoarcerea celor care au părăsit „drumul cel drept” către împărăţia lui Dumnezeu. Să ne rugăm pentru cei care şi azi se mai închina fetişurilor, dar, totodată, şi pentru numeroşii „oameni de tinichea”, care cred în „idoli şi în amuletele lor”, convinşi că sunt aducătoare de noroc. Să continuăm să fim creştini!
Să nu trădăm principiile Iui Hristos! Sufletele trebuie salvate, indiferent de mijloacele întrebuinţate! Caută şi tu pe cei de jos, roagă-te pentru ei şi fă totul pentru a-i face „să vadă”.
Ei ar putea deveni cea mai mare binecuvântare pentru tine!
Salvează suflete, dar fii atent şi la păstrarea curăţiei propriului tău suflet! Fii atent la fiecare manevră a „adversarului”! Nu te lăsa sedus!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

F.C. Municipal Târgovişte Mulţi jucători accidentaţi

După amicalul cu C.S. Afumaţi, disputat pe terenul sintetic al Complexului Sportiv Ion Ţiriac (fost stadionul Granitul), mulţi jucători s-au resimţit, acuzând accidentări. Grigore a părăsit terenul de joc în minutul 17, fiind lovit la gleznă. Probleme medicale au Gâldău, Dragnea şi Zegheru. Popa a evoluat doar 13 minute, fiind […]