NU plecați la drum dacă nu aveți autovehiculul pregătit pentru iarnă!

0 0

În ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care nu sunt dotate cu anvelope adaptate condițiilor de iarnă.
Este vorba, în special, de autovehicule grele, multe dintre acestea aflate în tranzit pe teritoriul României.
Facem apel la toți conducătorii auto să conștientizeze pericolul la care se expun și la care îi expun și pe ceilalți partici-panți la trafic, în cazul în care decid să plece la drum cu autovehiculele nepregătite corespunzător.
Utilajele CNAIR patrulează permanent pentru a menține carosabilul practicabil, iar lipsa zăpezii de pe partea carosabilă poate crea unor conducători auto falsa senzație că pot circula cu viteze mari.
În aceste condiții, lipsa unor anvelope adecvate și viteza neadaptată, sporesc riscul producerii unor accidente grave sau foarte grave.
În plus, blocarea unor sectoare de drum de către autovehiculele grele intrate în coliziune sau în derapaj, îngreunează sau chiar întrerupe accesul utilajelor de deszăpezire aflate în zonă.
Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet:
www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Moș Crăciun a ajuns cu trăsura încărcată de daruri la grădinițele și școlile din Răcari

Moșul de Poveste și spiridușii s-au plimbat cu trăsura prin Ghimpați, Răcari, Colacu și Ghergani. Edilul Marius Caravețeanu, a vorbit din timp cu Moș Crăciun și l-a convins să treacă și anul acesta prin orașul lor. Alaiul de zurgălăi i-a scos din casă și pe răcărenii cei mai mici iar […]