NOUTĂȚI ÎN FOTBALUL FEMININ

Date:

Consiliul FIFA a aprobat în unanimitate calendarul meciurilor internaționale de fotbal feminin pentru perioada 2026-2029, în cadrul unei întâlniri care a avut loc în Bangkok, Thailanda, și la care a participat și președintele FRF, Răzvan Burleanu.
În urma unei analize și a unui proces de consultare extinse în care au fost implicate toate confederațiile, noul calendar se bazează pe o abordare cu centrul de interes pe jucătoare și își propune să le ofere acestora mai multe oportunități de odihnă și recuperare între meciuri.

Așadar, numărul de ferestre în care vor avea loc meciurile internaționale a fost redus de la șase la cinci, oferind astfel mai puține întreruperi în competițiile interne și reducând numărul de călătorii.

Prima ediția a Mondialului Cluburilor de Fotbal Feminin
În luna decembrie 2022, FIFA a decis crearea unui Mondial al Cluburilor din fotbalul feminin, iar în urma discuțiilor cu forurile de conducere internaționale, a fost stabilită perioada în care se va desfășura prima ediție a acestei competiții, la care vor lua startul 16 echipa: ianuarie-februarie 2026.

Noi prevederi în regulile de transfer din fotbalul feminin
Pentru a proteja bunăstarea jucătoarelor, antrenoarelor și antrenorilor din fotbalul feminin, FIFA va actualiza Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal începând cu data de 1 iulie 2024, pentru a pune accent pe următoarele aspecte:

extinderea drepturilor și protecției părinților adoptivi și al mamelor non-biologice;
recunoașterea dimensiunilor fizice, psihologice și sociale în cazul în care nu pot fi îndeplinite sarcini contractuale din cauza menstruației severe sau a complicațiilor medicale care țin de sarcină;
încurajarea federațiilor să faciliteze echilibrul emoțional pentru jucătoare, în relație cu familiile lor, în timpul acțiunilor FIFA.
Decizii legate de următoarele turnee finale
Campionatul Mondial de Futsal Feminin: prima ediție a acestui turneu va avea loc în Filipine în 2025
Campionatul Mondial de Fotbal Feminin U17 (edițiile 2025-2029 din Maroc): numărul de echipe participante pentru fiecare asociație continentală va fi distribuit astfel:
AFC: 4 echipe
CAF: 5 echipe
Concacaf: 4 echipe
CONMEBOL: 4 echipe
OFC: 2 echipe
UEFA: 5 echipe
Campionatul Mondial U17 (edițiile 2025-2029 din Qatar): numărul de echipe participante pentru fiecare asociație continentală va fi distribuit astfel:
AFC: 9 echipe
CAF: 10 echipe
Concacaf: 8 echipe
CONMEBOL: 7 echipe
OFC: 3 echipe
UEFA: 11 echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...