NOUL ACŢIONARIAT PORNEŞTE PRODUCŢIA LA MECHEL TÂRGOVIŞTE

0 0

mechel■ Planul de restructurare a activităţii a permis reluarea activităţii conform promisiunilor

Programul de repornire a activităţii la Mechel Târgovişte este în curs de implementare. În data de 11 martie şi-a reluat activitatea în regim normal Secţia de pregătire materiale, pe 15 martie – Oţelăria Electrică, iar pe 23 martie este programată şi repornirea la secţia Profile Mici, moment în care circuitul de producţie va fi complet. În funcţie de rezultatele obţinute, de contextul pieţei din perioada care urmează şi de identificarea resurselor financiare necesare, programul de restructurare şi repornire a activităţii va continua şi pentru celelalte întreprinderi.
„La momentul preluării, întreprinderile Mechel din România aveau activitatea oprită de câteva luni şi datorii scadente. Angajamentul luat a fost de a reporni activitatea cât mai rapid, acolo unde acest lucru este posibil şi rentabil. Faptul că restructurarea presupune, printre multe alte decizii, reducerea unor locuri de muncă, este o realitate a economiei de piaţă. Scopul este de a căuta şi identifica cele mai bune soluţii pentru a păstra câţi mai mulţi angajaţi, alături de care să reluăm producţia. În acest context, referitor la situaţia de la Câmpia Turzii, facem câteva precizări pentru restabilirea adevărului, denaturat grav în urma unor afirmaţii calomnioase apărute în massmedia. Pe parcursul anului trecut, pe fondul lipsei de comenzi, angajaţii au stat o bună perioadă de timp acasă, primind, totuşi, 75% din salariu. Din momentul în care s-a făcut publică intenţia de disponibilizare – adică din luna octombrie 2012 -, până la implementarea ei – adică luna februarie 2013 -, au mai trecut încă patru luni în care, deşi nu au muncit, oamenii şi-au primit salariile şi au fost preveniţi de situaţia reală în care se află întreprinderea. De asemenea, toţi angajaţii au primit în anul 2012 prima de Paşte, prima de Crăciun, prima de Ziua Metalurgistului şi prima de vacanţă. Tocmai de aceea considerăm că acuzele care se aduc sunt nefondate şi răuvoitoare, cu atât mai mult cu cât am propus soluţii realiste şi funcţionale pentru achitarea restului de plată din cele trei salarii compensatorii”, se arată într-un comunicat de presă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ÎNCEP ÎNSCRIERILE ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Înscrierile la clasa pregătitoare şi clasa I se vor face în două etape, la etapa a doua participând doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă. Acestea sunt prevederile proiectului de metodologie privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, propus sâmbătă dezbaterii publice […]