Noua lege RCA, mai prietenoasa ou şoferii corecţi

0 0

Noua lege RCA, promulgată recent de către preşedintele Klaus Iohannis, pune la dispoziţia şoferilor, în premieră, o metodă prin care pot fi aproape 100% siguri că îşi vor primi integral şi la timp despăgubirea în cazul în care sunt implicaţi în accidente rutiere pe care nu le-au provocat.
Această soluţie se numeşte decontare directă şi ar trebui să devină operaţională până cel târziu în toamnă, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi asigurătorii vor finaliza normele de aplicare a legii RCA.
Decontarea directă este un sistem folosit deja în ţări ca Italia, Spania, Belgia sau Austria şi care, într-o formulare simplă s-ar putea traduce ca RCA care funcţionează precum CASCO.
Mai precis, şoferul păgubit nu va trebui să apeleze la asiguratorul RCA al celui vinovat şi va primi despăgubirea de la propriul său asigurator RCA.
Şoferii vor avea posibilitatea să se îndrepte, la costuri sub tarifele CASCO, către firmele de asigurare fără probleme finaciare şi fără reclamaţii la ASF, asi-gurându-se, astfel, că vor primi despăgubirea.
Această facilitate vine, însă, şi cu un cost suplimentar, pentru că legea nu obligă asiguratorii să includă decontarea directă în poliţă, ci doar să o oferteze ca beneficiu suplimentar la RCA.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

485 de ani de la atestarea documentară a oraşullji Fieni

Oraşul Fieni împlineşte anul acesta 485 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Cu această ocazie, pe data de 16 iulie 2017, administraţia publică locală, alături de alte entităţi culturale şi artistice, vor marca evenimentul. în ziua de 16.07.2017, în oraşul Fieni vor avea loc activităţi cu ocazia […]