Noua aducţiune de apă potabilă în oraşul Pucioasa a fost finalizată

Una dintre problemele strigente ale oraşului Pucioasa a fost apa potabilă. Spunem că a fost pentru că veştile sunt extraordinare pentru locuitorii oraşului Pucioasa şi asta pentru că, începând cu luna martie, oraşul va fi alimentat cu apa potabilă dintr-o nouă sursă care nu are niciun contact cu râul Ialomiţa şi Barajul Pucioasa. Calitatea apei din noua sursă este foarte bună. Primăria Pucioasa a iniţiat şi a reuşit într-un timp record şi asta graţie unui constructor serios, să realizeze investiţia „Instalaţie de alimentare cu apă potabilizabilă prin Staţia de tratare a apei Pucioasa”. Concret este vorba despre o nouă aducţiune de apă potabilă de înaltă calitate din vârful muntelui.
Traseul noii aducţiuni de apă potabilă în oraşul Pucioasa
Noua aducţiune de apă potabilă pentru oraşul Pucioasa provine din două surse şi anume: Apa din Brătei şi Apa din Scropoasa ce provine din Bolboci şi 7 Izvoare.
Apa din cele două surse este colectată şi transmisă printr-o conductă forţată la Hidrocentrala Dobreşti. Această instalaţie este realizată din 1930. Din Hidrocentrala Dobreşti, apa este preluată în continuare printr-o conductă până la Hidrocentrala Gâlma, realizată în 1960. De la Hidrocentrala Gâlma, apa ajunge în drepul localităţii Moţăieni, atrenând încă patru microhidro-centrale de la Gâlma până la

Moţăieni. Înainte de ultima micro-hidrocentrală, adică în drepul localităţii Moţăieni, Primăria Pucioasa a realizat o nouă reţea de captare, pe o lungime de 3 km, ce duce până în Staţia de tratare Pucioasa a Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. În acest fel, apa nu mai este preluată din Baraj, apa provenind din vârful muntelui, de o calitate foarte bună. Nu are contact cu râul Ialomiţa şi nici cu Barajul Pucioasa.
Noua sursă de apă potabilă din Pucioasa nu are contact cu râul Ialomiţa şi nici
cu Barajul Pucioasa
Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana a vorbit despre noua investiţie în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul a anunţat că deja se realizează probe de presiune şi se lucrează la finalizarea tuturor documentelor, în vederea efectuării recepţiei la noua aducţiune de apă potabilă. Compania de Apă trebuie să înceapă şi demersurile pentru autorizarea acestei surse de apă.
Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana nu a ezitat să spună că simte o oarecare reticenţă din partea cetăţenilor privind noua sursă de apă şi drept urmare este decis să îi ducă pe oameni să vadă traseul noii aducţiuni de apă potabilă, pentru a nu-şi mai face griji cu privire la calitatea apei pe care o vor primi la robinet.
Investiţia este de aproximativ 240.000 de euro. Realizarea noii aducţiuni pe o lungime de 3 km a devenit realitate cu suportul financiar al Consiliului Local Pucioasa şi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Pe această reţea nouă, apa provine din acumulările Dobreşti şi Gâlma şi ajunge la Berevoieşti fără să aibă contact cu râul Ialomiţa şi Barajul Pucioasa, evitând astfel poluarea generată de cei peste 30.000 de locuitori, situaţi în amonte de Barajul Pucioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Modernizarea zonei ultracentrale a Municipiului Târgovişte continuă cu Parcul Mitropoliei

După Piaţa Mihai Viteazul – obiectiv finalizat cu doi ani şi jumătate în urmă, Cinematograful Independenţa şi Piaţa Tricolorului, Primăria Târgovişte a început încă un proiect care vizează modernizarea zonei ultracentrale a oraşului. Este vorba despre reabilitarea Parcului Mitropoliei, investiţie cu o valoare de 5,3 milioane de lei, susţinută cu […]