Noi tranșe de Remdesivir și Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienţi cu forme medii și severe de COVID-19

0 0

Ministerul Sănătății a repartizat la sfârșitul săptămânii trecute, un număr de 780 flacoane de Tocilizumabum de 400 mg la direcțiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent pe care Ministerul Sănătății îl are încheiat cu firma producătoare. De asemenea, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg.
Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu Covid-19 și internați în ATI la data de 27.10.2021, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase.
Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM S.A, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.
Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienți cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamației („furtună de citokine”).
Tot Ministerul Sănătății a distribuit și 3944 de flacoane de Remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2 pentru asisgurarea asistenței medicale necesare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Carantină zonală prelungită la Titu, Vlădeni, Crevedia și Valea Mare

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgență Dâmbovița a adoptat hotărârile prin care propune prelungirea măsurii carantinei zonale, începând cu data de 29.10.2021, ora 18:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în data de 12.11.2021, ora 18:00, pentru orașul Titu cu satele aparținătoare Fusea, Hagioaica, Mereni, Plopu și Sălcuța din […]