Niciun leu de la Ministerul Sănătăţii pentru proiectele Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

0 0

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte reprezintă cea mai importantă unitate din judeţul Dâmboviţa, cu un număr de 1519 paturi şi o adresabilitate anuală foarte mare (60.000 internări, 210.000 consultaţii în ambulatoriu, 106.000 primiri urgenţe). Unitatea include în componenţa organizatorică fostul Spital Municipal Târgovişte, Secţiile Externe de la Voineşti şi Gura Ocniţei, Centrul Multifuncţional de la Titu. Spitalul a beneficiat de proiecte consistente de investiţii din fonduri europene în exerciţiul financiar 2007 – 2013, prin Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, în valoare de aproximativ 90 de milioane lei. În urma acestor proiecte, Spitalul a fost reabilitat şi modernizat, beneficiind şi de un sistem informatic integrat. Lor li se adaugă o serie de alte investiţii din fonduri proprii sau ale administraţiei judeţene, care au vizat refuncţion-alizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, reabilitarea unor secţii ale spitalului, căi de acces şi parcări, toate întregind efortul de a asigura o infrastructură modernă celor care se adresează unităţii.
În sensul continuării acestui efort, conducerea unităţii spitaliceşti dar şi autorităţile judeţene şi parlamentarii PSD Dâmboviţa şi-au propus să ducă la finalizare toate proiectele demarate şi să acceseze altele noi.
Din datele preliminare de la direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii, reiese că alocările financiare pe anul 2017 pentru continuarea investiţiilor contractate, respectiv realizarea de investiţii noi lipsesc cu desăvârşire:”Lucrul acesta este inexplicabil, în contextul în care Sănătatea a fost fixată drept prioritate a Programului de Guvernare pe care ni l-am asumat.
În sensul celor de mai sus, vă supun atenţiei situaţia următoarelor investiţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte:
– Staţie de producere a oxigenului medical
– contract încheiat în luna decembrie 2016 / valoare totală: 3,063.00 mii lei / alocare 0 lei pentru anul 2017;
– Reabilitare Secţie TBC Moroeni – contract încheiat în luna februarie 2016 / valoare totală: 15,505.00 mii lei / alocare 0 lei pentru anul 2017;
– Refuncţionalizare Laborator de Medicină Nucleară – valoare totală: 1,700.00 lei / alocare 0 lei pentru anul 2017.
Acestor investiţii li se adaugă alte peste 30 de solicitări pentru aparatură şi echipamente medicale, în dreptul cărora alocarea a fost, de asemenea, inexistentă.
Faţă de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să precizaţi: – Care sunt motivele pentru care nu au fost finanţate proiectele amintite şi dacă Ministerul Sănătăţii are interesul realizării măcar a investiţiilor demarate?
– Care este situaţia alocărilor financiare pentru celelalte unităţi medicale din reţeaua de stat din judeţul Dâmboviţa: Spitalul Municipal Moreni, Spitalul Orăşenesc Pucioasa, Spitalul Orăşenesc Găeşti?”, este de părere senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Direcţia Silvică Dâmboviţa a acordat şi în această primăvară puieţi forestieri sub formă de sponsorizare

Ca în fiecare an, Direcţia Silvică Dâmboviţa asigură, prin Pepiniera Centrală Găeşti şi de la pepinierele cantonale, necesarul de puieţi forestieri pentru lucrările de împădurire executate în Luna Plantării Arborilor sau la toamnă, după ce plantele intră în repaos vegetativ. Excedentul de material săditor este livrat, la cerere, către alte […]