NICIO ŞANSĂ PENTRU NAŢIONALA DE VOLEI A ROMÂNIEI

Mihai ROŞOIU

Cu Trică, Marciu şi Calotă în lot, formaţia tricoloră a ocupat locul al treilea la finalul preliminariilor Campionatului Mondial
Naţionala României a învins echipa Elveţiei cu scorul de 3-1 (21-25, 25-19, 25-16, 25-21), duminică, la Sofia, în ultimul lo meci din Grupa C a preliminariilor Campionatului Mondial de volei feminin din 2018.
Tricolorele, care au ratat calificarea la turneul final sau în ultima fază a preliminariilor, s-au impus după o oră şi 41 de minute.
Nneka Obiamaka Onyejekwe a fost cea mai bună jucătoare a echipei României, cu 17 puncte, alături de Ioana Maria Baciu, 14 puncte, şi Ariana-Cristiana Pîrv, 13 puncte.
De la învinse s-au remarcat Laura Kuenzler, 18 puncte, şi Maja Storck, 15 puncte.
În celelalte meciuri de duminică, Turcia a dispus cu 3-0 de Muntenegru, iar Bulgaria a învins Kosovo cu 3-0.
În clasamentul final, Turcia a ocupat primul loc, cu 14 puncte, urmată de Bulgaria, cu 13 puncte, România, 9 puncte, Elveţia, 6 puncte, Muntenegru, 3 puncte, Kosovo, 0 puncte.
Câştigătoarea grupei s-a calificat direct la Campionatul Mondial de anul viitor, iar formaţia de pe locul secund va evolua în ultima fază a preliminariilor, programată în perioada 22-27 august.
Antrenorii Mădălina Angelescu, Pompiliu Dascălu şi Marius Măcicăşan au selecţionat următoarele 14 jucătoare pentru meciurile de la Sofia:
coordonatoare – 9. Diana Calotă (CSM Târgovişte), 14. Alice Kapelovies (CSM Bucureşti)
universali – 1. Ioana Baciu (Ladies in Black Aachen, Germania), 17. Ramona Marciu (CSM Târgovişte)
centri – 2. Roxana lancu (CSU Medicina CSŞ TîrguMureş), 18. Nneka Onyejekwe (CS Volei Alba-Blaj), 5. Andreea Petra (CSU Medicina CSŞ Tîrgu Mureş)
extreme – 7. Cristina Cazacu (Ştiinţa Bacău), 13. Ariana Pîrv (CSM Bucureşti), 12. Adina Salaoru (CS Volei Alba-Blaj), 11. Adriana Vîlcu (Lilliput Pallavolo Settimo Torinese, Italia, liga a doua)
libero – 6. Mihaela Albu (Ştiinţa Bacău), 15. Andreea Ispas (CSM Bucureşti), 10. Adriana Rotaru (CSM Lugoj).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MORENARUL ANDREI IVAN S-A ANTRENAT ALĂTURI DE CEILALŢI TRICOLORI DIN LOTUL NAŢIONAL

În tribunele micuţului stadion din Mogoşoaia au fost prezente aproximativ 150 de persoane, majoritatea copii, veniţi să îi încurajeze pe tricolori, dar şi să plece cu o amintire de la aceştia. La finalul antrenamentului care a durat circa o oră, o parte dintre jucători împreună cu selecţionerul Christoph Daum i-au […]