Natalitate în scădere în Dâmbovița

Date:

Evoluția principalelor fenomene demografice în Județul Dâmbovița a fost caracterizată prin scăderea natalității și o ușoară reducere a mortalității. În luna februarie 2024, ultima analizată din punct de vedere statistic,  numărul naşterilor înregistrate a scăzut  fată de luna precedentă și a crescut ușor faţă de luna februarie 2023 . Numărul deceselor înregistrate în luna februarie 2024 a scăzut faţă de luna precedentă și  a crescut  față de luna februarie 2023.

În cea mai scurtă lună a anului s-a înregistrat naşterea a 255 copii, cu 72 naşteri mai puține decât în luna ianuarie.

În același timp, numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna februarie 2024 a fost de 552, cu 43 mai puține comparativ cu luna precedentă.

Sporul natural  a fost negativ în luna februarie 2024, de 297 persoane (născuţii vii înregistrând un deficit faţă de decedaţi), la fel ca şi în luna ianuarie 2024 (-268 persoane). 

În luna februarie 2024 s-a înregistrat 1 deces la copii cu vârstă sub un an.  

La oficiile de stare civilă în luna februarie 2024 s-au înregistrat 86 căsătorii, cu 16 mai multe decât în luna ianuarie 2024.

Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010 a fost de 40, cu 27 mai multe faţă de luna precedentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...