Published On: joi, dec. 27th, 2018

NAŞTEREA DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

În prezenţa a numeroşi credincioşi, cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului, marţi, 25 decembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, împreună cu Părintele Vicar Eparhial, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte.
Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon, absolvent al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte, Georgian Leonard Ionescu, pe seama Parohiei Potlogeni, Protoieria Găeşti.
în cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că bucuria sărbătorii Naşterii Domnului ne cheamă la comuniune şi la aprofundarea încrederii noastre, la mărturisirea, cu statornicie, a binelui făcut nouă de Domnul, pentru a împărtăşi celor de lângă noi din roadele credinţei şi a aduce lumină, acolo unde este întuneric, speranţă, acolo unde s-a ivit deznădejdea, încredere, acolo unde teama şi frica domnesc, şi iubire, acolo unde ura şi răutatea s-au aşezat!
La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat mâncarea tradiţională românească, pregătită în cadrul proiectului eparhial filantropic, devenit tradiţional, intitulat Masa de Crăciun, ce a fost dăruită, fiecăruia dintre cei prezenţi la sfânta slujbă.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro