NAIONALA DE VOLEI FEMININ, GATA PENTRU BĂTĂLIILE FINALE

Date:

”Tricolorele” au terminat competiția cu patru victorii și două înfrângeri și vor juca în week-end-ul final de la Ostrava (15-16 iunie).

România s-a calificat între cele mai bune patru echipe din Golden League în urma celor trei turnee disputate. Echipa noastră a obținut patru victorii în minimum de seturi: 3-0 cu Austria, 3-0 cu Azerbaidjan, 3-0 cu Suedia și 3-0 cu Croația. A cedat în schimb două întâlniri cu același scor: 1-3 cu Cehia și 1-3 cu Spania.

România a avut un parcurs excelent în ediția actuală, în ciuda marilor probleme de lot cu care s-a confruntat staff-ul nostru. Deși selecționerul Guillermo Naranjo Hernandez nu a putut conta pe Adelina Ungureanu, Raisa Ioan, Denisa Ionescu, Ariana Pîrv, Iuna Zadorojnai, Dalia Vîrlan, evoluția fetelor care au jucat în echipa națională a fost una lăudabilă. Problemele au continuat și pe traseu, Sorina Miclăuș și Elizabet Inneh lipsind și ele la câte un turneu.

Chiar și așa, România a avut evoluții dintre cele mai bune. Partida cu Suedia, câștigată la Blaj, a fost de departe cea mai bună a sezonului. România a spulberat Suedia surorilor Haak, un succes care s-a dovedit esențial pentru calificarea în Final 4.

Vom juca acum contra Cehiei, țara gazdă, la Ostrava, pe 15 iunie, în cea de-a doua semifinală. În prima se vor întâlni Belgia, singura formație cu șase victorii, și Suedia.

Confederația Europeană de Volei oferă premii atractive formațiilor calificate în careul de ași. Astfel, câștigătoarea Golden League va primi potul de 100.000 de euro, finalista 60.000 de euro, locul 3 va fi recompensat cu 40.000 de euro, iar poziția a patra cu 25.000 de euro.

Finalistele vor ajunge și la Turneul FIVB Challenger Cup, pentru promovarea în Volleyball Nations League (VNL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ministerul Agriculturii propune un mecanism de asigurare la secetă pentru culturile de toamnă şi primăvară

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat că  intenţionează să...

Asigurarea voluntară de sănătate – o alegere inteligentă 

 Asigurarea voluntară de sănătate este soluția ideală pentru a...