Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de Educație

1 0

Municipiul Târgoviște este prezent pe podium (locul 3) , în cadrul unei cercetări de amploare, respectiv „Raportul național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale”, cercetare realizată de către Societatea Academică din România!

Este recunoașterea programului de reabilitare, modernizare și dotare a infrastructurii educaționale, care a făcut obiectul unei campanii spectaculoase de accesare de fonduri europene și guvernamentale, plus un  efort consistent de la bugetul local.

„Am înțeles că datoria de căpătâi a unei administrații responsabile este de a crea facilitățile normale desfășurării unui act educațional de calitate.

Am finalizat sau avem în curs de execuție proiecte în toată aria de infrastructură educațională: creșe, grădinițe, școli și licee, finanțate din toate sursele posibile: prin Programul Operațional Regional, prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau prin Grupul de Acțiune Locală. Nu a fost o simplă reabilitare, ci, în majoritatea cazurilor, o transformare propriu-zisă față de ceea ce era, înainte, unitatea de învățământ: lucrari de extindere, reabilitare și consolidare, recompartimentări ale corpurilor existente pentru reorganizarea si eficientizarea activității și comunicării în cadrul instituțiilor, amenajarea de cabinete psihologice, medicale și izolatoare, săli de mese, birouri si anexe pentru materiale didactice, săli multifuntionale, vestiare, eficiență energetică, săli de sport și baze sportive moderne.

Investițiile în infrastructura destinată învățământului antepreșcolar, preșcolar și școlar au reprezentat unul dintre segmentele cele mai consistente de canalizare a fondurilor, pornind de la înțelegerea conceptului că investiția în educație nu va fi niciodată irosită, ba dimpotrivă!”- a precizat primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prefectul și președintele CJ Dâmbovița, întâlnire de lucru  cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale dâmbovițene

Cei doi oficiali ai județului Dâmbovița au avut o întâlnire cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale dâmbovițene, dar și cu personalul implicat în Recensământul Populației și Locuințelor. Această întâlnire a avut ca scop   ca toți dâmbovițenii să conștientizeze importanța recensământului. Nu trebuie tratat cu neglijență rezultatul recenzării pentru că efectele […]