Multe probleme îşi aşteaptă rezolvarea la trei săptămâni de la începerea şcolii

Intr-un judeţ oarecum atipic, în care mai mult de jumătate din populaţie vieţuieşte în mediul rural, nu este de mirare că situaţia se regăseşte şi în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, vorbind despre şcoli şi grădiniţe. Din 503 unităţi, numai 100 funcţionează în mediul urban, de unde şi o serie de probleme privind asigurarea integrală a condiţiilor necesare desfăşurării actului educaţional în parametrii optimi. Dacă majoritatea neconformităţilor au fost rezolvate sau sunt în curs de remediere, dintr-un raport al ISJ Dâmboviţa rezultă că nu au încă autorizaţii sanitare de funcţionare grădiniţele cu program normal din Bungetu, Ciocăneşti şi Pătroaia Vale. Pentru alte 18 şcoli şi grădiniţe, unde au fost realizate ori sunt în curs lucrări de extindere şi modernizare, se impune reluarea procedurii pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare.
In ce priveşte autorizaţiile de securitate la incendiu, ISU a eliberat asemenea documente pentru mai puţin de jumătate dintre clădirile pentru care deţinerea autorizaţiei este obligatorie (81 de autorizaţii la 180 de clădiri). Situaţia este destul de gravă, mai ales ţinând cont de faptul că celelalte 397 de imobile, construite înainte de 1992, nu necesită autorizaţii. Tot pe linie administrativă, devine tot mai acută problema completării şi înnoirii parcului de microbuze şcolare. Aproximativ jumătate din cele 120 de microbuze aflate în serviciu, au o vechime mai mare de zece ani, de unde şi costurile de întreţinere ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIOREL MOLDOVAN, ANTRENORUL ETAPEI IN LIGA I

PORTAR Cătălin Căbuz (Viitorul / 23 de ani / 7 jocuri) – A avut şapte intervenţii decisive prin care i-a oprit pe ieşeni să se desprindă. A prins încredere şi a devenit pilon de bază în echipa lui Gheorghe Hagi. FUNDAŞI Istvan Kilyen (Sepsi OSK / 21 de ani / […]