MOTIVUL PENTRU CARE SORANA CÎRSTEA NU MERGE LA TOKYO

Mihai ROŞOIU

Forfait-ul în masă al jucătoarelor de tenis din România pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a produs o avalanşă de critici. Camelia Potec, preşedintele FRNPM, susţine că e o minciună faptul că sportivele „s-ar fi dat lovite” pentru a nu merge în Japonia!
Bună prietenă cu Simona Halep şi Sorana Cîrstea, Camelia Potec le-a luat apărarea celor mai bune jucătoare de tenis din România. Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a declarat că sportivele reprezintă ţara oricum la fiecare competiţie la care evoluează şi nu s-ar fi sustras fără motiv de la o apariţie la Jocurile Olimpice.
„Sunt prietenă bună cu Simona, Sorana şi cu toate fetele de la tenis. Motivaţia de a nu participa la aceste Jocuri Olimpice a fost una clară, apropo de accidentări. Ceea ce doresc eu să spun în momentul de faţă e că ele la toate turneele le care participă reprezintă ţară.
Ne bucurăm de fiecare dată când reuşesc să câştige turnee. fn dreptul numelor lor apare şi steagul României şi numele ţării. Ele îşi reprezintă în continuare cu cinste ţara. Mi-e greu să cred că dacă nu ar fi fost accidentate ar fi refuzat să vină să participe la această ediţie a Jocurilor Olimpice.
Unele fete au participat şi la alte ediţii. Eu am stat cu Sorana în cameră la una dintre ediţii. Ne ştim foarte bine şi ştiu cât de mândră a fost să îşi reprezinte ţară la acea ediţie a Jocurilor Olimpice. Eu sunt convinsă că şi-au dorit să participe”, a declarat Preşedintele Federaţiei de Nataţie, pentruplaysport.ro.

Camelia Potec este convinsă că jucătoarele nu şi-au înscenat accidentările pentru a evita participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
„La partea cu accidentările însă, sportivii ştiu cel mai bine. Nu cred că e normal să spunem noi că da, ar fi putut participa. E o minciună asta. Sănătatea sportivilor e cea mai importantă. Dacă vor continua să concureze sau chiar şi pentru viitorul lor ca om. Eu nu îmi permit să pun la îndoială acest lucru. Nu sunt medic.
Le respect mult prea mult. fn al treilea rând, avem dovadă că unele fete au fost la Jocurile Olimpice şi până acum şi nu cred că după mai mulţi ani şi-au dat seama că nu mai vor să reprezinte România. Am vorbit mai mult la tenis pentru că le ştiu pe fete”, a adăugat Camelia Potec.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lumea, condusă de bolnavi (30)

Pierre Accoceşi dr. Pierre Rentchnick_Deci, copilăria lui Richard Nixon nu a fost deloc roză. Rezumând, la zece ani, tatăl său, ca să câştige ceva bani de pe urma sa, îl închiriază ca forţă de muncă cu jumătate de normă, iar patru ani mai târziu, Richard descoperă că poate să facă […]