Moreni: Tradiţii transmise din generaţie în generaţie

0 0

La Moreni a avut loc vernisajul expoziţiei „Tradiţie şi obicei de Paşti”, în cadrul căreia sunt expuse ouă încondeiate în cursul săptămânii trecute de elevi ai şcolilor din oraş, îndrumaţi de artistul plastic Laura Medar. Toate modelele realizate sunt redate cu trăsături albe pe câmp roşu pe ou şi reprezintă motive româneşti vechi, neinfluenţate de civilizaţia modernă.
Expoziţia este deschisă la Primăria municipiului Moreni şi poate fi admirată până pe 16 aprilie. În acest context, trebuie amintit că, în perioada 26 – 30 martie 2018, Primăria municipiului Moreni a organizat o serie de ateliere de încondeiat ouă, cu participarea elevilor şcolilor gimnaziale din localitate, îndrumaţi de Laura Medar, artist plastic, membru UAP Moreni.
Este cea de a II-a ediţie a evenimentului „Tradiţie şi obicei de Paşti”, scopul fiind continu-aea şi promovarea tradiţiilor autentice, păstrarea şi cultivarea specificului local. La atelierele organizate în acest an au participat peste 180 de elevi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

269 locuri de muncă vacante în Dâmboviţa

În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 269 de locuri de muncă, din care 32 pentru persoanele cu studii superioare şi 204 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii. Angajatorii din judeţ mai oferă 33 de posturi pentru […]