
Cu toate neajunsurile generate de scumpirile în lanț la energie, gaze naturale și materiale, resimțite în plan bugetar prin creșterea facturilor la utilități și pentru funcționarea instituțiilor din subordine, administrația publică morenară – primar Constantin Dinu- a încheiat poate cel mai prolific an din perioada post-decembristă. Un an în care au fost finalizate și puse la dispoziția morenarilor obiective de mare interes, și exemplificăm aici cu bazinul de înot și Grădinița nr. 4 cu Program Prelungit, astăzi una dintre cele mari și mai frumoase din Dâmbovița, ori au fost începute lucrări de anvergură, cum este cazul investiției pentru modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale nr. 4 ori la Clubul Flacăra.
Vorbim despre proiecte mari, a căror valoare depășește cu mult posibilitățile bugetului local iar vestea bună este că perioada transformărilor majore la nivelul Municipiului Moreni este abia la început. Și nu este nimic exagerat ori o afirmație gratuită, ținând cont că primarul Constantin Dinu a semnat anul trecut contracte de finanțare de 35 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.
Nu sunt promisiuni, sunt certitudini și rezultatele unei munci în echipă, conducerea Primăriei Moreni reușind performanța de a profita de toate oportunitățile de finanțare- fonduri europene, fonduri guvernamentale sau obținute prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan:
„Atragerea de finanțări europene, guvernamentale și județene a fost, este și va fi prioritatea numărul unu pentru administrația publică a Municipiului Moreni. Aceasta este calea pentru dezvoltarea comunității noastre, cu atât mai mult cu cât 90% dintre proiectele câștigate sau care au fost depuse și vor fi câștigate 100% de Municipiul Moreni nu implică costuri suplimentare din partea administrației locale. Și anul 2022 este încă o dovadă a acestui lucru! Cele 35 de milioane de euro atrase reprezintă peste 55% din bugetul general consolidat al localității noastre într-un an, iar ca o comparație statistică, veniturile din taxele și impozitele locale se situează anual în jurul a 9,5% din bugetul general consolidat”- a punctat primarul Constantin Dinu.
Mai trebuie adăugat că cele mai mari sume sunt alocate pentru sporirea confortului prin anveloparea blocurilor de locuințe, pentru Spitalul Municipal, pentru infrastructura de Educație și continuarea programului de modernizare a infrastructurii rutiere.