Moreni: 31 de proiecte edilitare cu finanțare nerambursabilă promovate în ultimii patru ani!

Date:

O statistică realizată la nivelul Municipiului Moreni arată că, în ultimii patru ani, administrația publică municipală condusă de primarul Constantin Dinu a inițiat și obținut finanțare pentru 35 de proiecte. O parte au fost finalizate, altele sunt în diferite stadii de implementare. Dintre acestea, 31 de investiții, adică marea majoritate, au finanțări nerambursabile. Practic, administrația morenară a fructificat toate oportunitățile de finanțare, fiind atrase zeci de milioane de euro.

Pe de altă parte, aceleași date arată că fondurile europene nerambursabile, atrase în beneficiul direct al morenarilor, reprezintă cea mai importantă resursă pentru dezvoltarea edilitară. Aproape 60% din investițiile publice sunt realizate cu bani europeni și  10,9% din fonduri atrase pe diferite programe guvernamentale.

Un procent important, respectiv 28,7%, reprezintă finanțări județene, prin asocieri sau parteneriate cu diverse instituții.

„Majoritatea investițiilor din municipiul Moreni sunt realizate cu fonduri atrase și doar 3,26% dintre acestea sunt realizate din fonduri locale. În ultimii patru ani am inițiat 35 de proiecte edilitare, din care 31 de proiecte finanțate cu fonduri nerambursabile, 
De asemenea,  numărul proiectelor este din ce în ce mai mare în ultimii ani – ceea ce demonstrează că experiența contează!”- a declarat primarul Municipiului Moreni, Constantin Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...