Moldovan se vede un costoboc al vremurilor noastre

Mihai ROŞOIU

Viorel Moldovan (47 de ani) este şi el pe o listă scurtă a FRF pentru înlocuirea lui Cosmin Contra, cel care a plecat de la naţionala României după ratarea calificării la Euro 2020 prin preliminarii. Fostul atacant de la Nantes a avut un discurs interesant în momentul când a fost întrebat de posibilitatea de a fi principal pe banca României.
Moldovan a mai fost antrenor secund al naţionalei mari, în mandatul lui Anghel lordănescu, când „Generalul” ne-a calificat la Euro 2016. Fostul fotbalist a reintrat acum în cărţi pentru naţională, după ce a transformat-o pe Chindia Târgovişte şi a avut un discurs desprins din poveşti când a fost chestionat pe tema instalării sale ca selecţioner al României.
Antrenorul târgoviştenilor nu a exclus posibilitatea de a antrena România la barajul pentru Euro 2020 din Liga Naţiunilor. „De dacii liberi aţi auzit? Au fost nişte triburi care făceau parte din dacii ăştia liberi. Eu vin din nord, sunt costoboc. Costo-bocii erau consideraţi spaima împăratului Marcus Aurelius.
Să mergi selecţioner este exact ca şi cum m-aş duce la luptă. Mi-aş îmbrăţişa soţia, copiii, aş pune şaua pe cal, aş lua arma şi m-aş duce la luptă. Abia aştept momentul acesta. Rămâne de văzut când va veni. Nu contează dacă sunt pe listă.
Mai devreme sau mai târziu va veni momentul ăla, o să vedeţi. Acum trebuie să fac treabă foarte bună la Chindia, echipa mea trebuie să joace. Am făcut un fotbal de calitate, incisiv, am nevoie de o echipă nervoasă cu nervii, să avem flacără, să mergem înainte”, a spus Viorel Moldovan.
După plecarea de la naţională, Moldovan şi-a încercat norocul la Aux-erre în liga a doua franceză, iar apoi a fost instalat la Chindia Târgovişte, echipă cu care a reuşit promovarea. Chiar în acest sezon, fostul atacant a fost dorit atât de Dinamo, cât şi de FCSB ca antrenor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BRONZ PENTRU CÂRLAN

Sportivul Valentin Cârlan, legitimat la CS Târgovişte, a terminat în forţă Campionatul Naţional de Karate Interstiluri pentru cadeţi, juniori şi tineret – U21. Karateka clubului nostru, pregătit de lonuţ Munteanu, a reuşit să termine pe podium competiţia desfăşurată în Sala Sporturilor din cadrul COSR de la Ivorani, la sfârşitul săptămânii […]