MODIFICĂRILE PE CARE KYROS VASSARAS LE-A PREZENTAT ARBITRILOR ROMÂNI ÎNAINTEA DE ÎNCEPEREA UNUI NOU SEZON

Date:

Ca de obicei, înaintea începerii noului sezon, arbitrii de fotbal din România au participat la seminarele de vară, unde membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) au transmis noile instrucțiuni ce vor fi aplicate în acest sezon.
Printre cele mai importante instrucțiuni transmise se numără reglementările privind comunicarea pe teren, care trebuie să se desfășoare exclusiv între oficialul de joc și căpitanul echipei, precum și poziționarea mingii și abaterile în timpul executării loviturilor de pedeapsă.

“Explicarea unei decizii cu până la 22 de jucători care hărțuiesc arbitrul creează o imagine foarte proastă fotbalului. Responsabilitatea trebuie împărțită între arbitri și căpitani pentru a putea proteja imaginea jocului. Acesta este motivul pentru care solicităm tuturor echipelor să se asigure că singurul jucător care vorbește cu arbitrul este căpitanul echipei.” a precizat Kyros Vassaras.

Legea 14 – Lovitura de pedeapsă
Poziționarea mingii
Mingea trebuie să fie statică, atingând sau fiind în centrul punctului de pedeapsă, iar stâlpii porții, bara transversală și plasa porții nu trebuie să se miște. O parte a mingii trebuie să atingă sau să nu depășească centrul punctului de pedeapsă (la fel cum mingea trebuie să se afle în interiorul arcului de cerc la o lovitură de la colț).

Abateri în timpul executării loviturilor de pedeapsă
Intrarea în suprafața de pedeapsă a unui jucător poate dificil de detectat și gestionat, mai ales la nivelul ligilor inferioare. Această situație poate fi ușor identificată de către arbitrul asistent pentru analiza video (arbitru VAR), iar dacă Legea 14 ar fi aplicată strict, majoritatea loviturilor de pedeapsă ar trebui repetate. Deoarece intrarea în suprafața de pedeapsă rareori are un efect asupra rezultatului loviturii de pedeapsă (doar dacă mingea revine în joc), aceleași principiu trebuie aplicat și intrării jucătorilor în suprafața de pedeapsă ca și în cazul încălcării Legii 14 de către portari va fi sancționat doar dacă abaterea sa are impact.

Un coechipier al portarului este sancționat pentru intrarea în suprafața de pedeapsa doar dacă:

Intrarea în suprafața de pedeapsă are un impact clar asupra executantului, sau jucătorul care intră în suprafața de pedeapsă joacă mingea sau atacă un adversar în încercarea de a intra în posesia mingii și oprește adversarii să înscrie un gol, sau încercarea acestora de a înscrie sau crearea unei situații clare de înscriere a unui gol. Dacă nu se înscrie un gol lovitura va fi repetată.

Un coechipier al executantului este sancționat pentru intrarea în suprafața de pedeapsă doar dacă:

Intrarea în suprafața de pedeapsă are un impact clar asupra portarului, sau jucătorul care intră în suprafața de pedeapsă joacă mingea sau atacă un adversar în încercarea de a intra în posesia mingii iar apoi înscrie un gol, încearcă să înscrie sau creează o situație clară de înscriere a unui gol. Dacă nu se înscrie un gol, în acest caz se acordă o lovitură liberă indirectă în favoarea echipei în apărare, din locul în care jucătorul atacant a pătruns în suprafața de pedeapsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

SMS-uri false date în numele Poștei Române

 Poșta Română avertizează că se dau SMS-uri false în...

Cea de-a 44-a ediție a concursului național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață” la Târgoviște

Concursul național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață”, organizat...

APIA va finaliza plățile restante până pe 16 octombrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) depune...

Regres în turismul dâmbovițean

Datele communicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna...