MODIFICĂRI ŞI COMPLETĂRI ALE R.S.T.J.

S.A.
0 0

sportArticolul 1 – Statutul jucătorilor: jucători amatori şi profesionişti
1. Jucătorii legitimaţi la cluburile afiliate sunt amatori sau profesionişti.
2. Un jucător este profesionist dacă are încheiat un contract scris cu un club şi este plătit cu o sumă mai mare decât cheltuielile totale ocazionate de activitatea sa efectivă. Toţi ceilalţi jucători sunt consideraţi amatori.
Articolul 2 – Redobândirea statutului de amator
1. Un jucător legitimat ca profesionist nu poate fi relegitimat ca amator decât după trecerea a cel puţin 30 de zile de la ultimul său joc ca profesionist
2. Se poate reamatoriza, cu respectarea dispoziţiilor alin. 1 de mai sus, jucătorul profesionist căruia i-a încetat contractul cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv.
Articolul 4 – Legitimarea
4. Într-un an competiţional un jucător poate se poate legitima sau transfera la maxim trei cluburi. În timpul acestei perioade jucătorul are dreptul să joace în meciuri oficiale pentru numai două cluburi. Ca excepţie de la această regulă, un jucător care este transferat la un club din România de la un club aparţinând unei asociaţii naţionale cu sezon care se suprapune cu cel din România (adică începutul sezonului este iarna/primăvara, faţă de vara/toamna) poate avea dreptul de a juca în meciuri oficiale pentru un al treilea club în respectivul sezon, cu condiţia să îşi fi îndeplinit toate obligaţiile contractuale faţă de cluburile anterioare. Prevederile referitoare la perioadele de legitimare, precum şi la durata minimă a unui contract trebuie să fie, de asemenea, respectate.
17. Se asimilează jucătorilor nou-legiti-maţi şi au dreptul să solicite legitimarea la oricare club afiliat la FRF/AJF în tot cursul anului:
a) jucătorii amatori sau profesionişti care nu au participat efectiv la niciun joc oficial timp de 30 de luni, interval în care vor continua să figureze ca legitimaţi la ultimul lor club;
b) jucătorii disponibilizaţi ca urmare a încetării afilierii clubului respectiv la
FRF/AJF;
c) jucătorii legitimaţi la echipe care s-au retras sau au fost excluse din competiţie, situaţie în care aceştia nu se pot legitima la un alt club în ultimele 6 etape ale campionatului.
Articolul 18 – Eliminarea
4. O eliminare determină automat suspendarea pentru jocurile următoare până la pronunţarea unei hotărâri, atât pentru jucători, cât şi pentru oficiali, organismul responsabil cu luarea deciziei urmând să individualizeze sancţiunea în funcţie de gravitatea faptelor.
5. Nerespectare prevederilor de la pct. 4 atrage şi dublarea măsurii sancţionatorii aplicate.
Articol nou (art. 501)
Jucătorii, antrenorii sau oficialii care dispun retragerea temporară a echipei de pe terenul de joc vor fi sancţionaţi cu suspendare de la 1 la 3 jocuri şi penalitate de la 500 la 10.000 lei.
Articolul 521 – Denunţul calomnios
Orice persoană care formulează plângere penală împotriva unei alte persoane ce se dovedeşte neîntemeiată/nedovedită ori penteu care persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea a fost achitată, va fi obligată la plata unei penalităţi de până la 500.000 lei. Denunţul calomnios făcut în temeiul prezentului regulament se pedepseşte potrivit art. 107 pct. 4 teza a doua.
Articolul 66 – Participarea neregulamentară la joc
1. U jucător care participă la un joc oficial în echipa altui club decât cel la care este legitimat, se sancţionează cu suspendare de la 8 la 12 jocuri.
2. Dacă participarea a avut loc într-un joc amical, jucătorul va fi suspendat de la2 la 4 jocuri.
3. Pentru fapta prevăzută la pct. 1 şi 2 se sancţionează şi antrenorul şi/sau oficialii care au cunoştinţă de săvârşirea acesteia cu măsura suspendării pentru 2-6 jocuri pentru antrenori şi 4-10 luni pentru oficiali.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Povestea unei zile de... poveste! Ghergu Marcel, preşedintele fără răspunsuri şi fără putere Viitorul şef al Chindiei a fost protagonistul unei conferinţe de presă de pomină, în care nu a reuşit să ofere niciun răspuns la întrebările ziariştilor

Chindia are un nou preşedinte. Sau, mai bine zis, va avea pentru că în actele clubului din strada Justiţiei, funcţia executivă supremă este deţinută, în continuare, de Mugur Porumbacu. După o şedinţă-ful-ger a asociaţilor, reprezentanţii mass-media au fost invitaţi la o conferinţă de presă ce s-a consumat într-unul dintre birourile […]
chindia targoviste