Modificări aduse regulamentului de selecţie a proiectelor europene finanţate prin PNDR 2020

AGRICULTURAAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă modificări ale Regulamentului de organizare şi funcţionare (ROF) a procesului de selecţie şi a procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2014 – 2020).
Ca urmare a solicitărilor primite în sesiunile anterioare de depunere din partea potenţialilor beneficiari ai PNDR, AFIR a decis, împreună cu Autoritatea de Management pentru PNDR (AM PNDR), să modifice ROF-ul de selecţie şi de contestaţii pentru proiectele finanţate prin intermediul submăsurilor din PNDR 2014 – 2020.
Una dintre cele mai importante modificări pe care o aduce noul ROF este aceea că în primele 5 zile calendaristice de la deschiderea sesiunii şi din fiecare etapă de depunere a proiectelor nu se aplică plafonul maxim de depunere, indiferent de valoarea totală a fondurilor solicitate prin proiectele depuse. În acest fel, se asigură principiul egalităţii de şanse pentru toţi cei care au pregătit proiecte şi vor să le depună pentru a primi finanţare în această sesiune.
De asemenea, o altă modificare esenţială vizează plafonul maxim de depunere de 120% din nivelul alocării sesiunii anuale a măsurii/ submăsurii/ componentei, plafon care se majorează la 200%.
Precizăm că depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale se opreşte la termenul limită prevăzut în anunţul de lansare sau înainte de acest termen, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate aferent lunii/ trimestrului respectiv ajunge la 200% (excluzând valoarea publică totală a proiectelor retrase). Această prevedere nu se aplică în primele 5 zile calendaristice din fiecare etapă de depunere.
Totodată, o altă prevedere din noul ROF se referă la stabilirea unui termen de minim 7 zile calendaristice de la publicarea formei finale a Ghidul Solicitantului pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, şi până la lansarea sesiunii de primire a Cererilor de Finanţare.
Modificările prevăzute de actualul ROF al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor se aplică tuturor sesiunilor de depunere a proiectelor ce se vor deschide ulterior aprobării acestui regulament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

600 de absolvenţi s-au înscris în baza de date a AJOFM Dâmboviţa ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

Majoritatea sunt absolvenţi de liceu, iar pentru ei perioada de înscriere la şomaj se apropie de final, aceasta fiind de 60 de zile de la data terminării cursurilor. Plata efectivă a ajutorului de şomaj se va face după expirarea termenului de 60 de zile, dar numai cu condiţia ca absolvenţii […]