MISTERELE SISTEMULUI CU PLAY-OFF Şl PLAY-OUT

Mihai ROŞOIU
0 0

sportActualul sistem competiţional din Liga a Il-a şi Liga a IlI-a a stârnit multe controverse, în special în etapele disputate anul acesta, din cauza multiplelor probleme de regulament. De fiecare dată, Liga2.ro a încercat să vă ofere răspunsuri bazate pe regulamentele în vigoare, însă nu de puţine ori ne-am trezit criticaţi sau traşi de mânecă de cititori sau cluburi, invocându-se paragrafe şi articole care nu mai sunt în vigoare. Asta deoarece destulă lume nu a fost informată că sezonul 2013-2014 se dispută pe baza noului ROAF, existent la ora actuală în format electronic pe siteul federaţiei, iar cel tipărit din 2011 nu mai este valabil. Una dintre primele controverse apărute a fost cea privind situaţia Universităţii Craiova, caz în care mulţi au crezut că se va da 3-0 doar pentru meciurile rămase de disputat, aşa cum era prevăzut în vechiul ROAF. Aşa că pentru aceştia a fost o surpriză când au aflat că gruparea olteană a pierdut la masa verde toate meciurile din retur, aşa cum Liga2.ro a anunţat în premieră la acel moment, bazându-ne pe noul ROAF, publicat de anul trecut, în forma completă, pe siteul FRF.
Un element care a stârnit discuţii a fost cel legat de ţintarul celei de-a doua faze a sezonului 2013-2014 – adică play-off şi play-out, în care multă lume a fost indusă în eroare de programul publicat de ceva vreme pe siteul de competiţii al FRF, unde în partea de jos a Ligii a II-a şi a Ligii a III-a au fost trecute meciurile sub forma 7-12 şi nu 1-6. Motiv pentru care multă lume a crezut că ţintarul se va face după clasamentele generale, în timp ce realitatea era alta, adică după clasamentele speciale cu care se va intra în play-off şi play-out.
Echipele intră în play-off şi respectiv, play-out, numai cu punctele acumulate în jocurile directe dintre ele în faza I, în tur şi retur, rezultând astfel noi clasamente. în funcţie de locul ocupat în noul clasament echipele vor prelua numărul corespunzător din clasament atât pentru participarea în sistem play-off, cât şi pentru participarea la sistem play-out; jocurile se vor disputa conform schemei Berger pentru şase echipe tur-retur, începând cu data de 18.04.2014 pentru Liga a 3-a, şi 18.04.2014 pentru Liga a 2-a, conform calendarului competiţional aprobat.
Deci, misterul a fost lămurit, numărul de ordine din ţintar fiind dat de poziţia în clasamentele de play-off şi play-out.
Acelaşi regulament prevede şi situaţia ivită în unele serii din cele două eşaloane, acolo unde au dispărut echipe fie la începutul sezonului regulat, fie în retur, cum este şi cazul Universităţii Craiova sau a Progresului Cernica. Astfel, dacă punctele împotriva ultimelor două sunt luate în calcul în clasamentele de play-off, în schimb, în meciurile contra lor, adversarele vor sta. În aceste condiţii, play-off-ul din seria a Il-a a eşalonului secund, ca să luăm un exemplu la îndemână, va conţine doar cinci echipe, fiecare având de jucat câte opt meciuri, dar şi două etape de pauză.
Sursa: liga2.ro

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Există dreptate în lume?

Preot loan ŞTEFĂNESCU Dreptatea este foarte necesară. Fără dreptate societatea nu poate exista. Mai devreme sau mai târziu se va distruge şi se va transforma într-o junglă, unde împărăţeşte violenţa, dreptul celui mai puternic. În junglă fiarele puternice le sfâşie şi le mănâncă pe cele mai neputincioase. Dar ca să […]