Minivacanţa de Paşte va fi călduroasă

Ş.E.

gheorghe dumitruNici nu vrem să concepem ca perioada 1-6 mai, când aproape toată lumea se va bucura de cele şase zile libere, recuperate, ce-i drept, de către unii în avans, să nu avem zile însorite şi călduroase. Veştile bune vin din partea şefului Staţiei Meteo Târgovişte, Gheorghe Dumitru, care precizează: „Temperaturile maxime vor creşte semnificativ în primele trei zile, astfel încât se va atinge o medie în jurul a 25 grade pe 24 aprilie. În perioada 25 – 29 aprilie încălzirea va fi mai lentă, fiind de aşteptat o creştere a acestor valori cu încă 2… 3 grade. Din 30 aprilie tendinţa se inversează, dar până la sfârşitul săptămânii viitoare în nici o zi nu se va coborî sub media de 21 de grade.
Temperaturile minime vor fi mai mici în primele 3 nopţi, când nu vor depăşi în medie 8 grade, dar în restul intervalului de prognoză se vor situa între 9 şi 13 grade. După data de 30 aprilie creşte probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, mai ales sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice.
Cei care vor dori să petreacă timpul liber la munte trebuie să ştie că, aici, temperaturile maxime vor marca o creştere de la o zi la alta până pe 27 aprilie, de la valori medii de 9 grade până la 17 grade. În intervalul 28 aprilie – 5 mai, valorile termice diurne vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi evoluţie ca şi cele maxime, adică vor creşte până pe 27 aprilie, de la valori medii nocturne de 1… 2 grade până la 7 grade, iar ulterior vor fi în scădere uşoară spre medii de 5 grade în ultimele două nopţi ale intervalului de prognoză.
Pe fondul vremii uşor mai calde decât în mod obişnuit la sfârşit de aprilie şi început de mai, probabilitatea de apariţie locală a averselor în general slabe şi a descărcărilor electrice va fi mai ridicată în cursul săptămânii viitoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Oamenii de afaceri germani nu mai cred orbeşte în Guvernul Merkel

Guvernul Germaniei nu se mai bucură de încrederea propriilor săi oameni de afaceri. Conform indicelui Ifo, principalul barometru al încrederii antreprenorilor germani, în aprilie, încrederea a scăzut la 104,4 puncte, înregistrându-se a doua scădere din acest an, după luna martie, când a ajuns la 106,7 puncte, după ce timp de […]