Ministrul Muncii a anunţat cuantumul pensiei minime în 2020

Cuantumul pensiei minime în 2020 este nivelul din acest an, 704 lei, a precizat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, adăugând că Guvernul căută soluţii pentru ca situaţia să nu rămână astfel.
„Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior, aprecierea noastră a fost că în raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi, vorbim de 704 lei. Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii şi pentru care statul găseşte, totuşi, îndreptăţit, să acorde o sumă pentru acoperirea, e adevărat, insuficientă pentru nevoile acestor oameni. Principiul pe care-l aplicăm în ceea ce priveşte sumele prevăzute pentru pensii, aşa cum cunoaşteţi, se axează pe contributivitate.
Acesta este principiul corect pe care ne axăm în toate estimările pe care le-am prins în buget şi ne vom ţine de ele. Se fac în acest moment eforturi pentru găsirea unei soluţii la momentul rectificării bugetare, vă puteţi aştepta din partea noastră să venim cu o iniţiativă în Guvern în acest an, nu ignorăm problema, suntem foarte concentraţi pe acest aspect şi în cursul anului viitor vom încerca să identificăm soluţii şi veţi vedea din partea noastră o iniţiativă pe această temă”, a declarat Violeta Alexandru, miercuri, la finalul şedinţei de guvern, întrebată ce se va întâmpla cu pensia minimă.
Ministrul Muncii a confirmat că punctul de pensie va creşte la 1.775 de lei de la 1 septembrie 2020.
Pe subiectul pensiei, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a dat asigurări că Guvernul va căuta soluţii care să permită „o corelare sau o compensare faţă de ceilalţi beneficiari ai drepturilor la pensie”. (M.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Maternităţile au nevoie urgentă de fonduri pentru a salva vieţile celor mai vulnerabili nou-născuţi

Oricât de bun ar fi un medic şi oricâtă voinţă de viaţă ar avea un copil de nici 1.000 de grame, capacitatea maternităţilor de a salva vieţile nou-născuţilor prematur depinde în mod direct de aparatura medicală pe care o au. Într-o lume care îşi pune problema sofisticată a folosirii Inteligenţei […]