Ministrul Mediului, Rovana Plumb: „Uniunea Social Liberală trebuie să reziste în faţa atacurilor venite din zona regimului Băsescu”

0 0

rovana plumbLa sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Dâmboviţa Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a insistat pe ideea că Uniunea Social Liberală trebuie să reziste în faţa atacurilor venite din zona regimului Băsescu şi să continue programul de guvernare cu care alianţa a câştigat voturile cetăţenilor: „70% dintre români au votat USL şi va trebui să guverneze corect şi eficient, pentru a-şi atinge obiectivele promise românilor. Venim în faţa dvs cu un mesaj de unitate şi de solidaritate, ca USL să-şi continue programul. USL trebuie să rămână, avem nevoie de experienţa şi inteligenţa dvs. USL va rămâne unit. Noi, ca şi Guvern, ne-am asumat anumite obligaţii. Această creştere economică de 3,3 realizată în 2013, faţă de 2,8, nu mă refer la FMI sau prognoze, a condus şi la beneficii sociale: s-au majorat salariile şi pensiile şi avem în continuare acest obiectiv. Ne-am angajat să scădem impozitele şi taxele celor cu venituri mici. Avem un program clar pentru sectorul privat care să asigure predictibilitate, care să asigure creştere economică. Toate obiectivele din programul de guvernare vor fi aduse la îndeplinire de Uniunea Social Liberală. Vrem să luptăm contra abuzurilor regimului Băsescu, e ţinta noastră, nu orgoliile unor persoane. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a declarat Rovana Plumb.
„USL sigur că rămâne”
Eurodeputatul PSD Corina Creţu a fost prezentă în judeţul Dâmboviţa şi cu acest prilej a subliniat proiectele şi ideile pe care doreşte să le promoveze într-un nou mandat de europarlamentar: „Dâmboviţa a fost întotdeauna un fief electoral şi sper să rămână aşa sub preşedinţia dlui Ţuţuianu. Pe 25 mai va fi o zi esenţială pentru PSD. USL sigur că rămâne, avem aceleaşi obiective din 2011, 2012 şi 2013. Nu candidăm pe liste comune fiindcă facem parte din familii politice diferite, dar ne dorim ca la guvernare săfim împreună, în formula USL. Îi salut pe primarii care au plecat de la PDL la USL. Popularii sunt cei care au adus austeritatea şi sărăcia în Europa. Nu am uitat cum s-au tăiat pensiile, salariile, s-au închis şcoli, spitale. Noi arătăm astăzi că în România se poate guverna fără a face populaţia să sufere. Oferta noastră pentru alegerile Parlamentului European e foarte clară. E datoria noastră ca oameni politici să ducem mesajul în toate organizaţiile noastre. Cred că e datoria noastră să explicăm şi ce face Guvernul. Succesul nostru depinde şi de succesul guvernării noastre”, a afirmat Corina Creţu.
Scurt bilanţ al guvernării Victor Ponta
Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă a făcut un scurt bilanţ al guvernării cabinetului Victor Ponta: „Sub conducerea premierului Victor Ponta, am reuşit într-un an şi jumătate să avem în 2013 cea mai mare creştere economică după 2008 şi cea mai mică inflaţie după Revoluţie. Am reuşit reîntregirea salariilor, creşterea pensiilor, a salariului minim cu 15%. Am reuşit cu miniştri pricepuţi să atragem de 5 ori mai multe fonduri europene. Am ajuns să avem o rată de absorbţie de 34,4%. Am avut cele mai bune recorduri în agricultură, am adus 18 miliarde în bugetul de stat. Anul 2014 este un an decisiv. Alegerile din 25 mai ne vor da oportunitatea de a alege între o echipă care a tăiat pensii şi salarii, care ne-a denigrat şi ne-a făcut să îngenunchem în faţa unor decizii injuste, care s-a ocupat cu dezinformarea, o echipă în care îi recunoaştem pe Monica Macovei, Cristian Preda şi alţii. Statul de drept nu se încalcă în România, dovadă cele 7,4 milioane de voturi de la referendum, aprecierea faţă de creşterea economică, faţă de progresele în justiţie confirmate de MCV. Sunt convinsă că împreună, vom definitiva lupta noastră la alegerile prezidenţiale”, a transmis Viorica Dăncilă. Mesajul liderilor social-democraţi a fost unul foarte clar, că USL trebuie să-şi continuie programul de guvernare pe care şi l-a asumat.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un singur candidat pentru şefia PDL Dâmboviţa

După expirarea termenului oficial de depunere a candidaturilor, în cursa pentru şefia PDL Dâmboviţa a rămas doar actualul preşedinte interimar, deputatul Iulian Vladu. Iniţial, Iulian Vladu a avut un contracandidat, care s-a retras însă din cursă. Din informaţiile primite de la purtătorul de cuvânt, Claudiu Dumitrescu, rezultă că, destul de […]