Ministerul Sănătății va continua și intensifica procesul de vaccinare anti – HPV, în cadrul Programului Național de Vaccinare

0 0

Ministerul Sănătății mulțumește părinților și tuturor reprezentanţilor societății civile pentru preocuparea și implicarea activă în derularea campaniei de vaccinare anti-HPV.
Ministerul Sănătății va continua și intensifica procesul de vaccinare anti – HPV, în cadrul Programului Național de Vaccinare.
Precizăm că, există un număr de peste 14 000 de doze de vaccin anti-HPV în stocul direcțiilor de sănătate publică care trebuie utilizate pentru imunizarea cu prima doză a fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani și facem apel la medicii de familie să le solicite și să continue campania dacă au cereri noi la cabinetele nedicale.
Ministerul Sănătății are în derulare un Acord – Cadru încheiat cu furnizorul pe o durată de 4 ani în cadrul căruia realizează achiziții periodice pentru aprovizionarea cabinetelor medicilor de familie.
Dozele existente trebuie utilizate la persoanele eligibile, pe baza solicitărilor părinților/ reprezentanților legali, care transmit cererile către medicii de familie. Solicitările sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcției de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare.
Dacă într-un județ există mai multe solicitări față de stocul existent, se pot realiza redistribuiri până la următoarea achiziție.
Menționăm că, derularea campaniilor de vaccinare se realizează în conformitate cu actele normative emise pentru care nu sunt necesare ghiduri sau circulare justificative.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SALVAMONTIȘTII DÂMBOVIȚENI, ÎN SPRIJINUL UNOR TURIȘTI AFLAŢI ÎN DIFICULTATE

Teribilismul sau inconștiența ne poate costa viața pe cărările montane.Intervenița rapidă a salvamon-tiștilor a făcut ca viața a șase persoane să nu fie în mare pericol. S-a dat alerta la Salvamont Dâmbovița, în urma unui apel la 112 că, în zona superioară a Canionului Horoabelor se află patru persoane aflate […]