Ministerul Sănătății (MS) a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat marți de dimineață, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.
Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stock-out a produsului la nivel global.
În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă.
Menționăm că, Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19.
Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă
de Tocilizumabum direcțiilor de sănătate publică teritoariale. Este vorba despre 6649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Selfie For Teachers

Învățătorii și profesorii de gimnaziu și de liceu se pot testa gratuit pentru verificarea pregătirii digitale cu o aplicație lansată de Comisia Europeană de Ziua Educației. Un nou instrument online de auto-reflecție – de sprijin pentru profesori în dezvoltarea competențelor lor digitale, a fost lansat pe 5 octombrie, de Ziua […]