MINISTERUL MUNCII ŞI JUSTIŢIEI SOCIALE INSPECŢIA MUNCII INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ DÂMBOVIŢA COMUNICAT DE PRESĂ ACTIVITATE MAI 2019

În cursul lunii mai 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmboviţa au desfăşurat acţiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislaţiei muncii în domeniile relaţiilor de muncă, respectiv securităţii şi sănătăţii în muncă.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 126 controale în urma cărora 17 angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 244.000 lei pentru următoarele neconformităţi: munca nedeclarată, lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă, negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară.
În ceea ce priveşte munca nedeclarată, au fost identificate 14 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare în activităţi de: alimentaţie publică, panificaţie, construcţii.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 86 controale efectuate, 144 neconformităţi constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 73 angajatori sancţionaţi, 146 sancţiuni contravenţionale.
Inspector şef Marius Lixandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Acţiuni zilnice ale poliţiştilor de la rutieră şi ordine publică pentru reducerea riscului rutier

În primele patru luni ale anului 2019, la nivelul judeţului Dâmboviţa, indisciplina pietonală, nere-spectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere şi abaterile comise de biciclişti reprezintă principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie. Astfel, nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni a generat 34 de evenimente rutiere, iar […]