Ministerul Educaţiei şi partenerii de dialog social lansează Campania naţională „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”

0 0

Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Rectorilor, Federaţia Naţională Sindicală Alma Mater, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Uniunea Studenţilor din România, Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi şi Organizaţia „Salvaţi Copiii”, lansează Campania Naţională „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”.
Astfel, în perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare judeţ din România, Ministerul Educaţiei organizează conferinţe temat-ice/webinarii la care vor participa reprezentaţii tuturor unităţilor şi instituţiilor de învăţământ. Formatul conferinţelor va fi de tip mixt, prin participare fizică şi online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educatiei vor fi sustinuţi în prezentarea campaniei, în fiecare judeţ, de specialişti în domeniul medical/epidemiologic.
Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. Acordul de parteneriat semnat astăzi constituie o premisă a asumării unui set de acţiuni convergente, care să susţină reîn-toacerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, de îndată ce evoluţia epidemiologică va permite acest lucru, precum şi extinderea şi eficientizarea programului de educaţie remedială destinat recuperării pierderilor educaţionale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.
În acelaşi timp, părţile vor susţine desfăşurarea campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, având ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinţilor, cu privire la importanţa şi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările şi completările ulterioare) şi a angajaţilor din sistemul de învăţământ, în cazul prezentării unor simp-tome specifice şi a situaţiilor în care au fost contacţi ai unor cazuri confirmate de infectare.
În cadrul campaniei vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfăşurarea activităţilor în sistemul de învăţământ, precum pregătirea pentru susţinerea examenelor naţionale şi a activităţilor de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situaţia epidemiolog-ică, organizarea simulărilor la nivel judeţean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competenţelor digitale şi a digitalizării educaţiei, analiza necesităţii de extindere a perioadei de desfăşurare a cursurilor în învăţământul preuniversitar.
Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenţi şi cadre didactice, semnalate la nivelul unităţilor/instituţiilor de învăţământ şi a inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Doi bucureşteni au rămas blocaţi pe DJ 714 din Munţii Bucegi, jandarmii montani au intervenit

Jandarmii de la Postul Montan Peştera au intervenit în urma unui apel telefonic, pe DJ 714 din Munţii Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.Turiştii, o femeie şi un bărbat, în vărstă de 51, respectiv 54 de ani, din Bucureşti se deplasau cu maşina pe DJ 714 Peştera-Moroeni […]