Ministerul Educației introduce bursa de reziliență! Elevii chiulangii rămân fără bani!

Date:

Printr-un proiect promovat de Ministerul Educației , din anul școlar 2024-2025, va fi introdusă bursa de reziliență, pentru elevii cu medii anuale mai mari de 7. Inițiatorii au spus că scopul este acela de a-i motiva pe elevii cu rezultate medii să progreseze.

 Concret, de bursa de reziliență vor putea beneficia primii 30% dintre elevii dintr-o clasă care au avut la finalul anului școlar trecut media anuală cel puțin 7,00 și cel mult 9,50. Elevii foarte buni, care au obținut media anuală mai mare de 9,50, vor beneficia de bursa de merit.

Cuantumul bursei de reziliență va fi de 300 de lei pe lună. Dacă primii 30% dintre elevii unei clase vor avea media anuală mai mică de 7,00, atunci procentul elevilor din respectivă clasă care vor primi bursa de reziliență poate fi mai mic, conform proiectului.

Pe de altă parte, elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, de reziliență, de merit, socială, respectiv bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.

O altă noutate este că limita de vârstă pentru acordarea burselor sociale a fost crescută de la 18 la 30 de ani, pentru elevii din programul „A doua șansă” sau de la formele de învățământ cu frecvență redusă (în cazul celor fără loc de muncă).

În prezent, elevii din România pot beneficia de Burse de merit-450 lei/lună, burse sociale-300 lei, burse tehnologice-300 lei/lună. Elevii de top primesc bursa de excelență olimpică I – între 750 și 3.000 de lei sau bursă de excelență olimpică II – 700 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...