Ministerul Educaţiei doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a campaniei de vaccinare

0 0

În urma discuţiilor cu majoritatea celor implicaţi în procesul de educaţie, precum şi a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cu factori de decizie din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi cu cei implicaţi în campania de vaccinare, prioritizând starea de sănătate a elevilor şi a personalului din sistemul de învăţământ, Ministerul Educaţiei îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obţinute cu privire la: – Evoluţia epidemiologică – potrivit situaţiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanţei de iarnă/rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie a.c.;

  • Raportările numerice solicitate inspectoratelor şcolare pentru fiecare unitate de învăţământ, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic ce are DISPONIBILITATE de vaccinare – situaţie solicitată tuturor unităţilor şi instituţiilor de învăţământ cu termen 15 ianuarie, orele 16.00.
    În acelaşi timp, se vor avea în vedere şi măsurile adoptate de alte state care se confruntă cu o situaţie epidemiologică asemănătoare, precum şi raportările din sistemul de educaţie cu privire la numărul elevilor aflaţi în situaţii de risc din cauza dificultăţilor înregistrate pe parcursul procesului de învăţare-predare online (termenul de raportare pentru această situaţie este 11 ianuarie a.c.).
  • Ne dorim derularea semestrului al II-lea în format clasic, însă ne vom putea pronunţa responsabil şi fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii.
  • Va fi luat în considerare orice scenariu ce va rezulta în urma analizei. Nu excludem niciun scenariu, fie că vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care susţin examenele naţionale, fie că vorbim de prioritate a zonelor cu o rată de infectare mai redusă, aşa cum solicită Consiliul Naţional al Elevilor.
  • Sunt planificate în această săptămână consultări cu reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor şi cadrelor didactice pentru a analiza tot spectrul măsurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare. În cursul săptămânii viitoare sunt stabilite, de asemenea, consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătăţii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Măsurile din asistenţa medicală instituite în contextul pandemiei SARS-COV-2 se menţin până la 31 martie

Guvernul a aprobat, la finalul anului trecut, o Ordonanţă de Urgenţă prin care măsurile instituite în contextul pandemiei prin OUG 70/2020 au fost prelungite până la data de 31.03.2021.Astfel, se menţine excepţia de utilizare a cardului pentru validarea serviciilor medicale acordate la distanţă, până la data de 31 martie 2021. […]