Ministerul Educației asigură burse pentru 32100 elevi dâmbovițeni

Date:

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, dâmbovițeanul Sorin Ion, 32.100 de elevi dâmbovițeni primesc burse acordate de MEC.  Sumele  variază între 300 de lei și până la valoarea unui salariu minim, în cazul elevilor cu performanțe deosebite la olimpiade internaționale.

 “Sunt un susținător al performanței în educație și al egalității de șanse pentru toți copiii! În timpul conducerii liberale a Ministerului Educației, bugetul burselor pentru elevi a crescut de la 0 lei – în anul 2020, când am ajuns în Ministerul Educației- la 5 miliarde de lei, în anul școlar 2023-2024. În prezent peste 1,3 milioane de elevi beneficiază de burse școlare, iar cuantumul se încadrează între 300 de lei și valoarea salariului minim pe economie. În Dâmbovița, 32.100 de elevi primesc bursă. Doi elevi primesc bursă de excelență olimpică I și alți 68 de elevi de top primesc bursă de excelență olimpică II”- a spus ministrul secretar de stat Sorin Ion.

Burse de merit sunt asigurate pentru 11.860 elevi, 18.676 elevi beneficiază de burse sociale și 1461 de bursă tehnologică.

Primesc  bursă pentru mame minore 32 eleve și   bursa pentru etnici moldoveni este acordată unui  elev de peste Prut care studiază în Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...